SINIŠA MALI OTKRIO VELIKI PLAN: Ovo moraju da znaju svi građani Srbije!
Siniša Mali, Foto: Beta/Miloš Miškov

ima cilj

SINIŠA MALI OTKRIO VELIKI PLAN: Ovo moraju da znaju svi građani Srbije!

Ministar je za TV Pink rekao da sa odličnom bazom iz 2019. godine i indikacijom da ćemo rasti još brže, ostvarujemo bolji i kvalitetniji životni standard građana u što kraćem roku

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali naglasio je danas da su inflacija i kurs dinara stabilni, a da je posle godina propadanja srpske ekonomije, sada glavna tema koliko će nam porasti plate i penzije i da ostvarimo bolji i kvalitetniji životni standard građana u što kraćem roku.

"Videćemo, to zavisi od fiskalnog prostora, ali znamo da će rasti. Prosečne plate u decembru su preko 500 evra, a hoćemo i 600 i 700 evra, a definisali smo da će 2025. godine prosečne plate biti 900, a 430 evra penzije u našoj zemlji. Dobro je da se piše o tome, da svi o tome pričamo, jer to za nas znači da ulazimo u stope visokog ekonomskog rasta. Nama je to najvažnije", objasnio je Mali.

Ministar je za TV Pink rekao da sa odličnom bazom iz 2019. godine i indikacijom da ćemo rasti još brže, ostvarujemo bolji i kvalitetniji životni standard građana u što kraćem roku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.