BOŠKO OBRADOVIĆ: Moji PRECI su ginuli zbog FAŠISTA, svakog ko me nazove tako, od sada ću da TUŽIM!
Boško Obradović, Foto: Aleksandar Stojanović

smetaju mu etikete

BOŠKO OBRADOVIĆ: Moji PRECI su ginuli zbog FAŠISTA, svakog ko me nazove tako, od sada ću da TUŽIM!

- Trpeo sam to 19 godina, ali više neću, tvrdi Obradović

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Suđenje po tužbi lidera Dveri Boška Obradovića protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića za povredu ugleda i časti, odloženo je danas na zahtev Obradovića, nakon što je Vesićev pravni tim podneo kontratužbu.

Obradovićev pravni zastupnik, Vladimir Todorić rekao je novinarima da će sledeće ročište pred Prvim osnovnim sudom biti održano krajem februara.

Obradović i Vesić su jutros na sud došli u isto vreme, nešto pre devet časova, a ispred suda okupili su se i građani koji podržavaju zamenika gradonačelnika, koji su skandirali "Boško fašisto".

Dvedesetak okupljenih nosili su transparente na kojima piše "Boško ti si siledžija", "Fašisto", "Boško gde ti je testera", "Boško je fašista".

Obradović je tužio Vesića za povredu časti i ugleda, jer ga je zamenik gradonačelnika javno nazivao "fašistom".

Na pitanje kako se oseća, kada čuje da ga neki nazivaju "fašistom", Boško kaže da budući da se bavi politikom, mora da ima viši stepen tolerancije, ali da sve ima svoju meru.

- Ja sam svestan da sam u politici, da sam javna ličnost i imam viši stepen tolerancije. Svaki političar mora da prihvati da je predmet kritika, neopravdanih napada, težih i nezgodnijih reči koje nisu normalne u svakodnevnoj ljudskoj komunikaciji. To je sve normalno, ali se javlja problem kada neko kontinuirano godinama o vama iznosi laži. Nije u pitanju "jača reč u žaru borbe", već konstruisana i osmišljena kampanja laži, na primer, protiv mene lično. Svaka od njih je smišljena da iznese sve suprotno od onog zašta se ja zalažem, ali i Dveri. Ako smo mi porodična politička organizacija, onda će reći o nama da bijemo žene. Ako smo pravoslavci i hrišćani, onda smo mi "opljačkali Hilandar", ako smo patriote i antifašisti, onda smo "fašisti", objasnio je Obradović.

Dodao je kako je to trpeo 19 godina, ali da je tek u poslednjih godinu dana krenuo i da tuži za klevete.

- Najčešće sam dizao tužbe protiv onih koji su me nazivali fašistom, a obećao sam da ću od sada svakog ko me nazove fašistom tužiti jer je to za mene najveća uvreda. Pripadam antifašističkoj stranci, ali i narodu koji je mnogo stradao od fašizma i nacizma. Moji preci su takođe stradali od fašizma, pisao sam knjige i teze o tome, i ne mogu da mi daju tu monstruoznu etiketu, objašnjava Obradović.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.