CRNOGORSKE VLASTI TRAŽILE DA DELEGACIJA SRBIJE SKINE UNIFORME! Stravičan skandal kod Kolašina!
Aleksandar Vulin, Foto: Youtube printscreen/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

napetost raste

CRNOGORSKE VLASTI TRAŽILE DA DELEGACIJA SRBIJE SKINE UNIFORME! Stravičan skandal kod Kolašina!

Ovaj neviđen skandal desio se uoči Vulinovog puta u Rovce kod Kolašina, gde bi prvi čovek resora odbrane Srbije u utorak trebalo da položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću

Objavljeno: 13:44h

Crnogroske vlasti nisu dozvolili vojnoj delegaciji Srbije, na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin, da u tu državu uđu sa srpskim uniformama!

Ovaj neviđen skandal desio se uoči Vulinovog puta u Rovce kod Kolašina, gde bi prvi čovek resora odbrane Srbije u utorak trebalo da položi venac kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije koji je ubijen pre 20 godina u atentatu u Beogradu. Takođe, previđeno je da Vulin prisustvuje i liturgiji u manastiru Kostrikovača.

Međutim, tokom večeri pozvali su ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak saopštivši mu da dozvola za uniforme – više ne važi?! Tako se režim Mila Đukanovića stavio rame uz rame sa zvaničnim Zagrebom koji je u septembru zabranio ulazak oficirima i podoficirima Srbije, koji su želeli da odaju počast ubijenim Srbima, Romima i Jevrejima u Jasenovcu,a sve pod izgovorom da nisu imali valjane dozvole.

Ispostavilo se da su glavna smetnja za ulazak na hrvatsku teritoriju bile srpske uniforme, koje su bile u prtljagu delegacije Srbije, pišu Novosti.

A, Hrvati nisu pristali da ih puste ni kada su naši oficiri predložili da nastave put bez svečane vojne odeće. Paradoksalno, ovakve „mere“, koje su postale specijalitet režima u Crnoj Gori i Hrvatskoj, nisu primenjivane 7. maja 2017, kada je Vulin sa delegacijom posetio Mauthauzen. On se tada poklonio ispred spomen-ploče srpskim žrtvama ovog zloglasnog logora, a pored su stajali mirno naši pitomci u – srpskim uniformama.

U međuvremenu, ministar odbrane Aleksandar Vulin sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ipak je prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina.

Svetu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a liturgiji su prisustvovali članovi porodice Pavla Bulatovića, poslanici Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Crne Gore i brojni građani.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.