MOŽE SMANJENJE CENZUSA NA 3 ODSTO, ALI DA NE PRAVIMO CIRKUS! Oglasio se POKS i podržao predlog izmene ZAKONA
Narodna Skupšina Srbije, Foto: Beta/Miloš Miškov

PROMENA!

MOŽE SMANJENJE CENZUSA NA 3 ODSTO, ALI DA NE PRAVIMO CIRKUS! Oglasio se POKS i podržao predlog izmene ZAKONA

POKS je saopštio da je podneo amandman da cenzus za koalicije i dalje ostane pet odsto od ukupnog broja izašlih na izbore

Objavljeno:

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najavio je danas da će podržati predlog izmene izbornog zakona da se cenzus za ulazak u parlament smanji sa dosadašnjih pet na tri odsto, navodeći da će time budući saziv parlamenta "verodostojnije" predstavljati volju naroda.

POKS je saopštio da je podneo amandman da cenzus za koalicije i dalje ostane pet odsto od ukupnog broja izašlih na izbore, kako se od skupštine "ne bi ponovo napravio cirkus".

"Ova izmena izbornog zakona je u skladu sa evropskom praksom i od izuzetnog je značaja za lokalne samouprave u kojima će mnogo veće učešće imati grupe gradjana koje se bore za interese okruženja u kojem žive", naveo je predsednik POKS Žika Gojković a prenela ta stranka.

Gojković je dodao da velikom broju Srba iz dijaspore sa pravom glasa treba omogućiti da glasaju na jednostavan i siguran način, elektronskim putem preko interneta kao u mnogim zemljama, ili pismom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.