ZAŠTO PREDSEDNIK VLADE NIJE ZATRAŽILA OSTAVKU ZORANE MIHAJLOVIĆ? POHAPSITE JOJ SVE! Šešelj ispljuvao MINISTARKU
Vojislav Šešelj i Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopičić, Beta/Miloš Miškov

u svom stilu

ZAŠTO PREDSEDNIK VLADE NIJE ZATRAŽILA OSTAVKU ZORANE MIHAJLOVIĆ? POHAPSITE JOJ SVE! Šešelj ispljuvao MINISTARKU

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke podsetio je da su radikali zahtevali od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da rekonstruiše kabinet zbog afera u kojima su, kaže, umešani ministri....

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas rad postavljanjem pitanja, a nastavili raspravom o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje predviđaju smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke podsetio je da su radikali zahtevali od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da rekonstruiše kabinet zbog afera u kojima su, kaže, umešani ministri.

Šešelj je naveo da se premijerka, kako kaže, oglušila o taj zahtev bez obzira na sumnjive okolnosti koje postoje u vezi sa radom ministara.

"Zašto predsednik vlade nije zatražila ostavku od ministra Zorane Mihajlović. Pohapsiše sve njene bliske saradnike, celi sektor železničkog saobraćaja, odnosno njegov vrh. Ona se u početku ograđivala od pojedinih koji su je prozivali, a onda je počela da ih brani", rekao je Šešelj.

On smatra da bi Mihajlović, čak i da je "najnevinija" iz moralnih razloga trebalo da podnese ostavku.

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura pitala je ministarku pravde Nelu Kuburović da li je tačno da se pišu nove izmene i dopune zakona koji se bavi pitanjem nestalih beba, kao i da li je tačno da u izradu zakona nisu uključena udruženja roditelja i nevladinih organizacija koje se time bave.

Poslanik nove Srbije - Pokret za spas Srbije Djorđe Vukadinović pitao je premijerku Anu Brnabić da li je svesna razlike koju velike sile imaju prema pitanju pitanju Kosova i Metohije.

Podsetio je da je Vladimir Putin rekao da se "Rusija zalaže za to da Beograd i Priština postignu uzajamno prihvatljivo rešenje na osnovu rezolucije 1244", dok je Donald Tramp naveo da je "prioritet na evropskom putu Srbije normalizacija odnosa sa Kosovom".

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković podsetio je da je pre nekoliko dana tužilaštvo saopštilo da ne postoje osnovi sumnje da su Aleksandar Vučić i Andrej Vučić bili u bilo kakvom kontaktu sa vlasnikom Jovanjice Predragom Kuluvijom.

Marković je kazao da se ispostavilo da su to bile najobičnije laži Miroslava Aleksića, Boška Obradovića i drugih, a da je televizija N1 pravila emisije, zvala stručnjake, analitičare o toj "nazovi aferi".

"Hoće li sada neko preuzeti odgovornost, hoćemo li dobiti izvinjenje, da neko kaže - izvini Vučiću što smo mesecima lagali o tebi i članovima tvoje porodice. Neće se izviniti jer će sutra smisliti novu laž i fabrikovati novu aferu", ocenio je Marković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.