MOŠTI SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG SU OBIČNE KOSTI! Milo Đukanović vređa SVECE I SVETINJE!
Milo Đukanović, Foto: Dado Đilas

ništa MU nije sveto

MOŠTI SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG SU OBIČNE KOSTI! Milo Đukanović vređa SVECE I SVETINJE!

Na reči vladike Atanasija Jevtića da bi mošti sv. Vasilija u slučaju otimačina svetinja mogle biti prenete u Hercegovinu, Milo Đukanović je izjavio da zbog takvih izjava kosti moraju ostati i da manastir mora biti državni....

Objavljeno: 10:31h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović, mošti Svetog Vasilija naziva - kostima. Naime, on je komentarišući reči vladike Atanasija Jevtića, da bi mošti Svetog Vasilija u slučaju najavljenih otimačina svetinja mogle biti prenete u Hercegovinu, kazao, da „ovo mora biti državno“, a mošti nazvao kostima.

„Umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, član Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori, najavio je da ako ne budemo dovoljno poslušni, da će zavrgnuti kosti Svetog Vasilija Ostroškoga i odneti ih u Hercegovinu. E pa dakle, da se ne bismo igrali sa Atanasijima, ovo mora biti državno“, kazao je Đukanović. Njegova „terminologija“ se ne razlikuje od terminologije Steva Vučinića koji Sv. Vasilija Ostrošlog naziva “pokretnom imovinom” i “lekovitim lešom”, ili Milenka Perovića, koji je kazao da kad „svaki put kad SPC krene da nosa nečije kosti, nastaje ozbiljna opasnost“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/in4s.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.