Mali uručuje sutra Fabriciju najvažniji strateški dokument! U PITANJU JE OZBILJNA STVAR
Siniša Mali, Foto: Sonja Spasić, Printscreen/Youtube

Mali se sastaje sa šefom delegacije eu

Mali uručuje sutra Fabriciju najvažniji strateški dokument! U PITANJU JE OZBILJNA STVAR

Ministar finansija Siniša Mali uručiće sutra šefu Delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju najvažniji strateški dokument vlade....

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali uručiće sutra šefu Delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju najvažniji strateški dokument vlade - novi Program ekonomskih reformi (ERP) za period 2020 - 2022. godine.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva finansija, ERP je najvažniji strateški dokument vlade koji služi za koordinaciju ekonomskih politika unutar Srbije, regiona i sa Evropskom unijom, kao i za razvoj dobre uprave u Srbiji.

U pitanju je šeti po redu ERP, a Srbija kao država kandidat za prijem u članstvo EU, u pretpristupnom periodu redovno izrađuje ovaj dokument ("Economic Reform Programme" - ERP).

ERP je prenosni ("rolling") program tako da svaki novi ciklus njegove izrade treba da, u izvesnoj meri, predstavlja kontinuitet u oblasti prioriteta.

Nakon što je tekst čitavog dokumenta završen i potvrđen na vladi, dokument se dostavlja Evropskoj komisiji (EK).

Zatim će biti razmotren sa predstavnicima EU, tačnije, sa ministrima finansija i privrede, predstavnicima centralnih banaka država clanica EU i nadležnim evropskim institucijama tokom maja ove godine, a u okviru ekonomskog dijaloga na sastanku Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja (ECOFIN Council) na kome će, kaže se, biti usvojene i nove zajedničke preporuke učesnicima u procesu pristupanja (Zapadni Balkan i Turska)

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.