HOĆE DA SRBI PUCAJU NA SRBE! Dačić odbrusio Kurtiju, a onda se osvrnuo na najavu obaveznog VOJNOG ROKA NA KOSOVU
Ivica Dačić, Foto: Beta/Ognjen Stevanović

oglasio se

HOĆE DA SRBI PUCAJU NA SRBE! Dačić odbrusio Kurtiju, a onda se osvrnuo na najavu obaveznog VOJNOG ROKA NA KOSOVU

Oko tužbe za genocid neka konsultuje porodice ubijenih u Straom Grackom, Goraždevcu, Klečki i nekog od 200.000 proteranih...

Objavljeno:

Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa "Niš-ekspresa", streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije".

To bi zaista bi jedinstven slučaj u pravnoj praksi da dželat sudi žrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa onda se gasi i najmanja nada za oživljavanje dijaloga.

Ovo je izjavio prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući izlaganje mandatara tzv. Kosova Aljbina Kurtija u parlamentu u Prištini tokom kojeg je najavio da će podneti tužbu za genocid protiv Srbije, kao i da će osnovati institut za ratne zločine:

- Naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služe tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih važećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj bože, bili naterani da pucaju na svoju braću - upozorio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.