OVO JE SKROZ NERAZUMNO! Odbornička grupa Saveza za Srbiju oštro osudila prodaju VETERINE BEOGRAD
Ilustracija, Foto: media Centar

TVRDE DA JE U PITANJU SKANDAL

OVO JE SKROZ NERAZUMNO! Odbornička grupa Saveza za Srbiju oštro osudila prodaju VETERINE BEOGRAD

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda najoštrije osuđuje nameru gradske vlasti da privatizuje Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“...

Objavljeno:

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda najoštrije osuđuje nameru gradske vlasti da privatizuje Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ i upozorava da bi to bilo nezakonito i skandalozno postupanje, izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović. „Zakon o komunalnim delatnostima jasno definiše zoohigijenu kao komunalnu uslugu, koju pružaju lokalne samouprave i za se čije obavljanje osniva javno preduzeće. Pitamo ko ima pravo da prodaje javno komunalno preduzeće i Beogradu tako defakto oduzima jednu zakonsku nadležnost“, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da JKP „Veterina Beograd“ obavlja izuzetno važnu javnu uslugu u glavnom gradu, od brige za životinje do uklanjanja uginulih jedinki, što sve utiče i na zdravlje ljudi. „Nedopustivo je da se preduzeća koja obavljaju uslugu od opšteg interesa pretvaraju u komercijalne firme samo da bi neko ostvario dodatni profit ili uzeo proviziju“, dodao je Jovanović. „Ironija je da je upravo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazlažući najavu prodaje Apoteke 'Beograd’, istakao da bi Beograd ’trebalo da se bavi isključivo komunalnim sistemom i komunalnim delatnostima’. Da li je moguće da je Vesić toliko neobavešten i nekompetentan da ne zna da se ’Veterina Beograd’ upravo time bavi“, upitao je Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.