ŠAROVIĆ NAPAO ZORANU USRED SEDNICE:Kako te bre nije sramota štancovanih diploma?DOBIO JE ODGOVOR KOJI GA JE ZAKOPAO
Šarović: Duguje građanima objašnjenje, Foto: Filip Plavčić

polemika

ŠAROVIĆ NAPAO ZORANU USRED SEDNICE:Kako te bre nije sramota štancovanih diploma?DOBIO JE ODGOVOR KOJI GA JE ZAKOPAO

U popodnevnom delu sednice nastavljena je polemika između radikala i ministarke Zorane Mihajlović.

Objavljeno: 18:48h

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Zorana Mihajlović izjavila je večeras, odgovarajući na pitanje poslaniku SRS Nemanji Šaroviću, da ona i njena porodica sve rade javno i da njen stan u kojem živi još nema upotrebnu dozvolu.

U popodnevnom delu sednice nastavljena je rasprava o setu zakona iz oblasti saobraćaja, ali i polemika između poslanika radikala i ministarke Zorane Mihajlović, ovog puta, pitanja u vezi sa njenom imovinom postavio je poslanik SRS Nemanja Šarović. Šarović je rekao ministarki da duguje građanima objašnjenje od čega živi i upitao je kako je moguće da jedan ministar živi ,,tako luksuzno'', zatim da li je legalizovala stan i da li ponosna što je učestvovala u izgradnji ,,jednog takvog kredibilnog univerziteta kao što je Megatrend''.

,,Po mom mišljenju i to bi bio dovoljan razlog da podnesete ostavku. Ako je za vas kredibilan, za nas iz SRS je to najveća sramota na prosvetnom nebu Srbije. Sramota je da neko ko je u vladi izabere da novac prima iz univerziteta gde se 'štancuju lažne diplome', a ne od građana, rekao je Šarović.

Nemanja Šarović
Nemanja Šarovićfoto: Beta/Miloš Miškov

Mihajlović je konstatovala: ,,Ko o čemu radikali o Zorani. To je u redu'' i navela da Šarović ima pravo da postavlja pitanja i da odgovore na to može da da Agencija za borbu protiv korupcije, ali da nije u redu da se služi, kako je rekla, lažima i poluistinama.

,,Postoji Agencija za borbu protiv korupcije i sve što Zorana Mihajlović i njena porodica rade je javno. Kada je reč o mom stanu, on se od 1999.godine gradio, još uvek nema upotrebnu dozvolu. Tada se dograđivala zgrada, data je građevinska dozvola, ali ja kao ministar građevinarstva još nemam upotrebnu dozvolu'', rekla je ona.

Dodala je da, po njenoj oceni, nije u redu da ona kao ministar ulazi u priču oko legalizacije i da će sa ozakonjenjem nastaviti kada ne bude bila na tom mestu. Šarović je negodovao jer mu je ministarka kazala da se služi lažima i odgovorio joj je da je nepristojna, navodeći da je nije uvredio, već je tražio odgovore na legitimna pitanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.