ANA BRNABIĆ NA SEDNICI VLADE ŽESTOKO KRITIKOVALA TRIVANA ZBOG ZAGAĐENJA: Neverovatno kako je ovaj ministar REAGOVAO
Goran Trivan, Foto: Filip Plavčić

reagovanje

ANA BRNABIĆ NA SEDNICI VLADE ŽESTOKO KRITIKOVALA TRIVANA ZBOG ZAGAĐENJA: Neverovatno kako je ovaj ministar REAGOVAO

Mediji o ministru za zaštitu životne sredine

Objavljeno:

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan se tokom mandata retko pojavljivao u javnosti, a sada kada se građani guše u zagađenom vazduhu, umesto da preduzme hitne mere, odgovornost svaljuje na druge, piše "Blic" u pisanom izdanju za petak.

Pod naslovom "Trivan mora da bude smenjen" list piše da on mora da snosi odgovornost zbog zagađenja.

O njegovom odgovornosti, piše list, govori i činjenica da je Sekretarijat energetske zajednice pokrenuo postupak protiv Srbije zbog nepotpune primene direktive o velikim ložištima, koja se odnosi na emitovanje štetnih gasova.

List navodi i da za dve i po godine mandata nije uradio ništa na sprovođenju mera protiv aerozagađenja, da je novac za ekologiju nenamenski trošen, da je Srbija u međuvremenu postala prva u Evropi i deveta u svetu po smrtnosti od zagađenja, kao i da u Srbiji godišnje od posledica zagađenog vazduha umre 10.770 ljudi.

Blic prenosi i da se Trivan na sednici vlade nije potresao kada ga je premijerka Ana Brnabić kritikovala da je zbog neoglašavanja u javnosti i načina na koji radi posao krivac za sliku stvorenu u medijima.

List "Kurir" piše da dok se građani guše u smogu i vazduh je zagađen, Trivan ne nudi nijedno sistemsko rešenje.

Kurir kao krivca za zagađenje pominje i Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila u saobraćaju na putevima koji je Ministarstvo saobraćaja usvojilo krajem decembra 2019. godine, a kojim je za dve godine produžen rok proizvođačima teretnih i terenskih vožila i autobusa za vojsku da koriste normu euro 3 motora.

Istim pravilnikom produžen je i rok proizvođačima civilnih kamiona i autobusa da koriste euro 4 i euro 5 motore i tako zagađuju vazduh.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.