VUČIĆ OTVORENO O SLUČAJU SERGEJ I KOKAIN: Kao da je to nekoga IZNENADILO!
Aleksandar Vučić na otvaranju novog pogona fabrike Knoot Autofleks u Bečeju, Foto: Printscreen

konferencija

VUČIĆ OTVORENO O SLUČAJU SERGEJ I KOKAIN: Kao da je to nekoga IZNENADILO!

Vučić je rekao i da očekuje posetu Borela krajem ovog meseca i dodao da je Srbija uvek za dijalog kada se ukinu takse

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon otvaranja novog pogona fabrike Knoot Autofleks u Bečeju odgovara na pitanja novinara...

Na samom početku, Vučić je ponovio da je srećan što se danas u Bečeju otvara pogon za toplo cinkovanje i zahvalio se Nemačkoj i Mađarskoj na podršci.

- Ovo je velika stvar za lokalnu samoupravu i novih 64 zaposlenih. Ovo je novi život za Bečej - kazao je Vučić i dodao da je ponosan na veliki broj mladih koje je u Bečeju upoznao.

Odgovarajući na pitanja novinara o razgovoru sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom, Vučić je rekao da su razgovarali o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na odnos Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da očekuje posetu Borela krajem ovog meseca i dodao da je Srbija uvek za dijalog kada se ukinu takse.

Govoreći o cenzusu Vučić kaže da neće biti stepenastog cenzusa, odnosno cenzus za koalicije.

- Kada biste uvodili stepenasti cenzus ili ga povećavali, onda biste išli kontra interesa onih koji su manji, protiv interesa političkih protivnika. O tome nismo ni razmišljali, neće biti toga. Mi treba da vodimo računa da ne ugrozimo položaj manjinskih grupa - naveo je Vučić.

O Sergeju i kokainu

Upitan da prokomentariše informaciju da je analizom krvi na VMA utvrđeno da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović imao tragove kokaina u krvi, predsednik je rekao:

- Ako je VMA potvrdio onda nema razloga za sumnju. Ali kao da je ta informacija nekoga iznenadila. Stvarno ne želim to da komentarišem - rekao je Vučić i upitao:

- Zamislite da je neko od nas bi drogiran kokainom i izazvao udes pa pobegao od policije. Šta bi se onda desilo?

O reviziji Dejtonskog sporazuma

Povodom razgovora predsednika Hrvatske i predsednika Turske i revizije Dejtonskog sporazuma Vučić kaže da je pozicija Srbije da nema dogovora bez prihvatanja srpskog naroda, jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

- Svako ima pravo da razgovara o različitim temama, svaki razgovor je lekovit i dobar i nemam ništa protiv da razgovaraju. Pozicija Srbije je da nema novih rešenja bez dogovora tri konstitutivna naroda, a to znači da i Srbi moraju da budu pitani i da prihvate to. Bez Srba neće biti promene Dejtona - naveo je Vučić.

Predsednik je poručio da je Srbija za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma. - Biće mnogo, mnogo teško da nas ubede u promene - podvukao je Vučić. On je pojasnio da je jasno u kom smeru bi išle te promene Dejtona - mnogi koji govore o promeni misle da promene treba da idu u smeru u smanjejna kompetencija i prerogativa RS i stvaranje funkcionalne države u kojoj Republika Srpska kao entitet ne bi imala nadležnosti koje ima danas, piše Informer. - Pozicija Srbije je jasna - svi mogu da razgovaraju sa svima, to je uvek dobro, ali da se Dejtonski sporazum suštinski menja - samo ako se saglase sva tri naroda, i Srbi. Srbija svoj pristanak na bilo kakvu promenu neće dati - poručio je Vučić.

O Sanduloviću i Tepićki

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Nikole Sandulovića, saradnika Marinike Tepić, Vučić kaže da to koliki je značaj Vilijama Vokera govori njegovo društvo.

- Ako vam je društvo Sandulović, poznati narko diler, jedan...ako je to njihova snaga, čestitam Vokeru, ako je istinoljubivost, Sandulović je jedan od najvećih lažova - naveo je Vučić.

O Filipu Koraću i Tužilaštvu

Govoreći o slučaju Filipa Koraća, Vučić je upitao kako je moguće da svi u državi znaju ko organizuje ubistva, a da nikada nema dovoljno dokaza.

Vučić kaže da je uvek potrebno okriviti one koji će da se bore za svoj narod i dodaje da će on istrajavati u svojim pitanjima.

- Istrajavaću na svemu i lažima u slučaju Jovanjica! Ja ću ih pitati kako je taj fini gospodin Filip Korać, taj koji truje decu po Srbiji i ubija ljude - upitao je Vučić i dodao da ima hrabrosti da najgorima ne dozvoli da vladaju Srbijom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.