DRUGOSRBIJANCI POSTALI NACIONALISTI ZBOG NOLETA: Šta se ovo DEŠAVA u 2020?
Zaparale su im uši "Vidovdan" i "Marš na Drinu", Foto: Youtube / Printscreen

neverovatan obrt

DRUGOSRBIJANCI POSTALI NACIONALISTI ZBOG NOLETA: Šta se ovo DEŠAVA u 2020?

Bilo je i drugih reakcija na društvenim mrežama koje su na sličan način izrazile zgražavanje zbog ovakvog slavlja

Objavljeno:

Novak Đoković i ekipa naših tenisera koji su u Australiji osvojili ATP kup slavili su titulu, prvu u istoriji planete jer je ovo takmičenje tek startovalo, na pomalo nekonvencionalan način. Atmosferu su podgrevali patriotskim pesmama koje se nimalo nisu dopale nekim ljudim u regionu bivše Jugoslavije.

Zaparale su im uši "Vidovdan" i "Marš na Drinu", pa je tako bilo različiti reakcija - od one besne ambasadora tzv. Kosova u Bugarskoj Edona Cane koji je na Tviteru napisao da je "srpski tim posle vojnog marša (''Marša na Drinu'') nastavio sa Kosovom (pevanjem ''Vidovdana''), te da mogu da budu pobednici ATP turnira, ali “da i dalje ostaju primitivni, zaostali i obični balkanski nacionalisti i šovinisti".

Bilo je i drugih reakcija na društvenim mrežama koje su na sličan način izrazile zgražavanje zbog ovakvog slavlja.

Međutim, zanimljiva je reakcija ličnosti koje su do juče važile za pobornike liberalnog stava i umerenije retorike. Oni kojima su smetali ovakvi vidovi proslava sportskih uspeha ili iskazivanja političkog opredeljenja, sada su vrlo jasno stali na stranu Novaka i ekipe.

Presedan je takođe vrlo burna reakcija Jelena Milić i njenog Centra za evroatlantske studije koji mnogi smatraju glasnogovornicima NATO alijanse u Srbiji.

“Pevanjem pesama 'Marš na Drinu' i 'Vidovdan' u kojima nema nikakvih eksplicitnih poziva na nasilje ili širenja etničke mržnje, srpski asovi koji sa ratovima devedesetih nikakve veze nemaju nisu uradili ništa neprimereno osim što su pesmama koje simbolizuju zajedništvo i značaj kolektivnog identiteta slavili trijumf zajedništva i izneli svoje eventualne političke stavove o jednom složenom pitanju kakvo je status Kosova, a koje ni više od pola zemalja UN ne priznaje'', navodi CEAS.

Potpuno je jasno da Novak Đoković ima veliki kredit kod svih u Srbiji, te da svojim uspesima i ponašanjem uživa nepodeljene simpatije većine Srba.

Šta vi kažete, da li je trebalo ovako proslaviti veliki trijumf?

BONUS VIDEO:

I VAMA ĆE IZMAMITI OSMEH! Pogledajte kako pas zabavlja preslatku bebu, ona se zarazno kikoće i cereka! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.