VUČIĆ O SENTINOM SINU: Ovo je rekao sinoć u emisiji HIT TVIT
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

burna reakcija

VUČIĆ O SENTINOM SINU: Ovo je rekao sinoć u emisiji HIT TVIT

On je naveo da je vrlo važno da građani znaju da li im se predsednik bavi drogom ili svojim poslom

Objavljeno:

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević smatra da je u poslednje vreme otvoreno puno afera i pitanja i da odgovor na to treba da daju institucije, a ne da se ide u medije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvraća da onima koji navodne afere pokreću nije stalo do institucija, već da su im, naprotiv, institucije samo paravan za svakodnevne laži.

Vučić je večeras, komentarišući u emisiji Hit tvit najnoviju lažnu aferu, koju je iznela Marinika Tepić - da država gaji marihuanu u Moroviću, gde se gaje koke nosilje i pilići - da je reč o taktici opozicije da se "dnevno iznese 500 izmišljotina, kako niko ne bi stigao sve to da demantuje".

- Svakoga dana objavljuju afere, više ne znam ni šta je afera - rekao je Vučić.

Primetio je da je neko obmanuo javnost i da je mogao da ode do Morovića da proveri sve to.

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Srbija Milan Antonijević je rekao da je po njegovom mišljenju bolje podneti krivičnu prijavu, a ne ići prvo u medije.

foto: Printscreen

Antonijević je prokomentarisao da je dosta pitanja otvoreno prethodnih meseci, da su se otvarale afere i da se traži odgovor, ali da je, prema njegovom mišljenju, tužilaštvo prilično pasivno po svakom pitanju i da je važno da svaka afera dobije određeni epilog.

Vučić je na to zapitao da li neko stvarno misli da je to trebalo da bude priča u institucijama.

- Takvim ljudima nije stalo do institucija, one su paravan da mogu da govore šta hoće. Ja nikad ništa ovako nisam izmislio. Zašto me niko nije demantovao kada sam rekao da je Đilas prihodovao 619 miliona evra... Bave se lažnim aferama da bi napali SNS i mene - rekao je Vučić.

Vučić je primetio da je neko brutalno slagao javnost, te da je, iako je Morović blizu i moglo je sve da se proveri i uslika, bilo važno da se iznese teška optužba.

Pitao je i kako se došlo do toga da neko slaže javnost, a onda njemu prebacuju da stalno govori o aferama: "Ja govorim o tome kada me pitaju po 50. put. Izvinite što sam želeo da kažem da nemam veze sa onim o čemu govorim. Možda je trebalo da kažem da je u redu da se govori da sam narko diler i da sam gajio marihuanu... ", rekao je Vučić.

On je naveo da je vrlo važno da građani znaju da li im se predsednik bavi drogom ili svojim poslom.

- Ali, uvek ćete da dođete na isto, posle jedne stići će dve nove laži - rekao je Vučić.

"To je sistem u kome svakoga dana treba 500 izmišljotina da izgovore i da ne možete da stignete sve to da demantujete. Oni onda kažu da mora tužilaštvo da reaguje i onda trpite dva meseca dok se ne pokaže da to nije tačno".

Vučić dodaje da, na primer, u Moroviću ima 60.000 koka nosilja i 55.000 pilića i da je tamo sve sređeno kao u apoteci i da ga je sramota kada čuje da neko govori da se tu nalazi droga ili marihuana.

Govoreći o policajcu koji je rukovodio hapšenjem u slučaju Jovanjice, inače sinu pokojnog Sente Milenkovića, Vučić je rekao da je taj čovek od heroja i fantastičnog policajca postao odjednom đubre i ucenjeni kreten i još mnogo toga pogrdno, samo zato što je dobar policajac i zato što je rekao istinu.

foto: Printscreen/fejsbuk

Predsednik se pita kako je moguće da nije posetio u okviru kampanje Budućnost Srbija imanje Jovanjica, jer bi to sad valjda takođe bilo predmet afera, i dodaje da je to bilo izuzetno dobro imanje, a kaže i da sasvim slučajno ne poznaje vlasnika Jovanjice, kao ni njegov brat Andrej.

Vučić je ponovio da ni on, ni njegov brat nikada nisu razgovarali sa vlasnikom Jovanjice.

Spreman je, ponavlja, da ide i na poligraf, poligraf ne možete, kaže, da prevarite.

Ponakad se ti koji izmišljaju takve priče ponasaju kao da je u pitanju Zona sumraka, na primer, izmišljotine da nije uhapšen malčanski berberin i slično.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.