LDP PROZIVA BIVŠEG PREDSEDNIKA: Boris Tadić je ključna figura koja je odgovorna za ono što nam se danas događa
Boris Tadić, Foto: Beta/ Miloš Miškov

nove optužbe

LDP PROZIVA BIVŠEG PREDSEDNIKA: Boris Tadić je ključna figura koja je odgovorna za ono što nam se danas događa

U saopštenju LDP se navodi i da je "Boris Tadić imao svoju ulogu u stvaranju Srpske napredne stranke, što se opisuje i u depešama Vikiliksa"

Objavljeno:

Liberalno demokratska partija (LDP) pozvala je danas bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića da "preuzme odgovornost za to što je u vreme svoja dva mandata celo društvo postepeno gurao u ambis kroz pogrešnu politiku izjednačavanja četnika i partizana, pogubnu spoljnu politiku "i Evropa i Kosovo" i stavljanje u prašnjavi ugao istorije Zorana Djindijića", što je sve vodilo do stanja u kome se Srbija danas nalazi.

U saopštenju LDP se navodi i da je "Boris Tadić imao svoju ulogu u stvaranju Srpske napredne stranke, što se opisuje i u depešama Vikiliksa", kao i da je "iz današnje perspektive, on ključna figura u novijoj političkoj istoriji, koja je odgovorna za sve što nam se danas događa".

"Nisu krave koje je mazio i sa kojima se slikao dovele do njegovog pada. Veći je problem bila politika koju je sprovodio i čije greške ponavlja i aktuelna vlast. I njima pokušavamo da pomognemo, baš kao i njemu, zato što je to u interesu celog društva. I nije tačno da je Boris Tadić politička prošlost. On i dalje ima šansu da detaljnije objasni sopstvenu ulogu u stvaranju SNS, da objasni koje su političke razlike, jer ih ne vidimo najbolje", navodi se u saopštenju LDP.

U saopštenju LDP navodi i da bivši predsednik Srbije gradjanima treba da objasni "štetne privatizacije, kao što je NIS, koju je lično potpisao, istorijsko pomirenje sa Socijalističkom partijom Srbije i njihovo vraćanje na političku scenu, kao i zašto nije otvorio pitanja o zločinima u Bosni ili na Kosovu".

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.