GRAĐANI SRBIJE OCENJIVALI SU POLITIČARE: Rezultati istraživanja iznenađuju! OVI MINISTRI SU NAJGORE PROŠLI!
Foto: Filip Plavčić

istraživanje

GRAĐANI SRBIJE OCENJIVALI SU POLITIČARE: Rezultati istraživanja iznenađuju! OVI MINISTRI SU NAJGORE PROŠLI!

Četvoro ministara ocenjeno je sa 2,6 - ministar finansija Siniša Mali, životne sredine Goran Trivan, zdravlja Zlatibor Lončar i ministar bez portfelja Milan Krkobabić

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najbolje je ocenjeni političar na vlasti, a slede premijerka Ana Brnabić i još četvoro ministara, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus. Najslabije ocenjeni ministri su Vanja Udovičić, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i Slavica Đukić Dejanović.

U istraživanju u kojem je učestvovalo 1.200 ispitanika koji su ocenjivali nosioce državnih funkcija ocenama od jedan do pet, Vučić je ocenjen prosečnom ocenom 4,2. Premijerka Ana Brnabić dobila je ocenu 2,9, a za njom sa prosečnom ocenom 2,7 slede ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, građevine Zorana Mihajlović i državne uprave Branko Ružić.

Četvoro ministara ocenjeno je sa 2,6 - ministar finansija Siniša Mali, životne sredine Goran Trivan, zdravlja Zlatibor Lončar i ministar bez portfelja Milan Krkobabić. Ministar odbrane Aleksandar Vulin dobio je 2,5, a ocenom 2,4 građani su ocenili ministarku za EU Jadranku Joksimović i ministra privrede Gorana Kneževića. Ministri trgovine, poljoprivrede i pravde Rasim Ljajić, Branislav Nedimović i Nela Kuburović zaslužili su 2,3. Mladen Šarčević je za vođenje resora prosvete dobio 2,2, kao i ministar kulture Vladan Vukosavljević i ministar zadužen za inovacije Nenad Popović. Najlošije su ocenjeni ministar sporta Vanja Udovičić, rudarstva Aleksandar Antić, rada Zoran Đorđević i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.