BUDUĆNOST EVROPE JE MRAČNA! Dve su opcije - građanski rat ili nešto mnogo, mnogo gore!
Miloš Jovanović, Foto: Marina Lopičić

tumačenje i analiza

BUDUĆNOST EVROPE JE MRAČNA! Dve su opcije - građanski rat ili nešto mnogo, mnogo gore!

Jovanović, kao dobar poznavalac političkih prilika u Francuskoj, ističe da je tamo "kraj već počeo"

Objavljeno:

Predsednik DSS-a i jedan od lidera novog političkog pokreta Metla Miloš Jovanović u intervjuu za Alo.rs odgovarao na naša kratka pitanja u kojima nam je otkrio da li mu je draži Beograd ili Pariz, za koga navija, hoće li Metla izaći na izbore, koga bi izabrao između SRS i Dveri, a potom se dotakao i nešto opširnijih pitanja o budućnosti sveta, Evropske unije i Srbije kao nezaobilazne stanice u geostrateškim igrama velikih sila.

Kako je Jovanović odgovorio na naša kratka pitanja po principu "ili-ili" možete pogledati u priloženom snimku:

Nakon našeg pitanja da bira između Trampa i Putina, dotakli smo se i sve vidljivije, nove podele sveta - na suvereniste i globaliste.

- To je podela koja će biti sve ozbiljnija. Sve je izraženija ta borba između suverenista i, kako ih Makron naziva, progresista. To levičarsko glupiranje sa progresom je uzelo maha i sada nastupa doba kontrarevolucije, gde će one tredicionalne, da ne kažem prirodne vrednosti, od porodice i nacije. U tom smislu, za očekivati je da i za srpsku naciju dolaze bolja vremena kada je reč o međunarodnim okvirima - kaže Jovanović.

Jovanović, kao dobar poznavalac političkih prilika u Francuskoj, ističe da je tamo "kraj već počeo".

- Agonija traje već nekoliko godina. U otvorenom pismu bivšem francuskom ambasadoru Mondoloniju istakao sam da Francusku čeka građanski rat ili proces islamizacije i nestajanja po scenariju iz knjige Mišela Uelbeka "Pokoravanje" - ističe Jovanović i dodaje da je budućnost Evropske unije mračna.

Nabavka naoružanja za Vojsku Srbije ostavila je izuzetan utisak na Jovanovića.

- Nema nezavisnosti, suvereniteta i mira bez jake vojske - ističe on i dodaje:

- Imamo iskustvo iz 1999. da smo tada imali potrebno naoružanje, pitanje je da li bi i bilo bombardovanja. Da mogu, napravio bih i srpsku nuklearnu bombu, jer to je garant slobode, i nisu u Severnoj Koreji budale što to rade.

Jovanović kao rešenje za kosovsko pitanje vidi reintegraciju južne srpske pokrajine u ustavno-pravni poredak Republike Srbije.

Na pitanje kojim sredstvima Srbija to može da ostvari, Jovanović odgovara:

- Uvek postoje sredstva. Treba da jačamo dovoljno, da se to reši mirnim putem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.