VUČIĆ STIGAO NA DIVČIBARE! Sa CRNOG VRHA saopštio je NAJVAŽNIJU VEST za Srbiju (VIDEO)
Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

VAŽNA STVAR!

VUČIĆ STIGAO NA DIVČIBARE! Sa CRNOG VRHA saopštio je NAJVAŽNIJU VEST za Srbiju (VIDEO)

Sve je objasnio...

Objavljeno:

Na Divčibarama, zimskom centru najbližem velikim gradovima u Srbiji - Beogradu i Novom Sadu, otvoren je najmlađi i najveći hotel "Crni vrh", u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasima Ljijaća.

Predsednik je rekao da je srećan što prisustvuje ovakvom događaju.

"Hoću da se zahvalim porodici Teodosić zbog ovog ulaganja. Miloš Obrenović je uvideo značaj Maljen planine i on je i tada znao da su Maljen i Divčibare značajne za našu zemlju. Ponosan sam na ovu porodicu koji su odlučili da ulažu u našu zemlju", rekao je Vučić.

On je napomenuo da će država raditi kako bi se poboljšala infrastruktura u ovom delu zemlje.

"Divni su kapaciteti ovde, a ono što mi moramo da uradimo kao država da sredimo put do ovde, da sredimo infrastrukturu, i to ubrzano. Radićemo put Iverak-Lajkovac da Valjevo konačno bude na auto-putu", rekao je predsednik.

Vučić je rekao da će država raditi i dalje na tome da pomaže domaćim investitorima koji ulažu u Srbiju.

Vučić i Ljajić su, sa vlasnikom, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodisića, Jovanom Teodisićem, obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa i raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica - soba i apartmana, različitih tipova i veličina.

Otvaranju hotela, koji je smešten u mirnom okruženju borove šume, a čiji se celokupan kompleks prostire na 2,2 hektara zemljišta, prisustvuje i veliki broj srpskih sportista i sportskih radnika, među kojima su i legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predarg Danilović, proslavljeni fudbaler, novi trener FK "Crvena zvezda" Dejan Stanković i bivši fudbaler tog kluba Marko Pantelić.

Hotel, u kojem je zaposleno 80 radnika, sadrži velneš i spa centar opremljen zatvorenim bazenom, biosaunom, parnim kupatilom, teretanom, đakuzijem, a poseduje restoran, bar i loundž - bar, kao i igraonicu za decu.

U okviru hotela nalazi se i Kongresna sala sa kapacitetom od 350 sedećih mesta, a za razvoj sporta i sportiste različitih vrsta, od posebnog značaja je što se uz sam hotel gradi moderna sportska dvorana, po standardima FIBA, povezana toplom vezom sa glavnim objektom, a pogodna za organizaciju takmičenja, domaćih i međunarodnih.

Sportska dvorana, koja će imati pet sportskih terena - za košarku, fudbal i druge sportove, biće završena, prema najavama, 2020. godine.

Izgradnja hotelskog kompleksa, koji će doprineti i razvoju turizma u delu zapadne Srbije, trajala je manje od dve godine, a prilikom gradnje vodilo se računa o ekologiji, energetskoj efikasnosti i izvorima obnovljive energije.

Izbor prirodnog materijala - bilećkog i pirotskog kamena, drveta i drugih materijala, hotelu pomaže da se što bolje uklopi u planinski ambijent koji ga okružuje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.