DAČIĆ POKOPAO ALBANSKE OPTUŽBE: Vljora Čitaku je DRŽAVLJANKA SRBIJE, kad sam pokazao krštenicu uradila je OVO
Ivica Dačić, Foto: YoutubePrintscreen/United Nations

direktno u glavu

DAČIĆ POKOPAO ALBANSKE OPTUŽBE: Vljora Čitaku je DRŽAVLJANKA SRBIJE, kad sam pokazao krštenicu uradila je OVO

Šef srpske diplomatije je kazao da se Čitaku žalila na to što je pokazao njenu krštenicu

Objavljeno:

Minstar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Velika Britanija podržala prijavu Vljore Čitaku protiv njega u Savetu bezbednosti, ali da su se tome usprotivile Kina i Rusija i dodao da se na njega žalila predstavnica Prištine u SAD-u koja je, kako kaže, izrekla niz laži o Srbiji i srpskom narodu.

- Čitaku se žalila jer sam pokazao njenu krštenicu. Nisam želo da manipulišem njenim ličnim podacima već sam govorio o tome da je ona i dalje državljanin Srbije. A ako to ne želi, treba da zatraži otpust iz državljanstva, što nije uradila - rekao je Dačić novinarima u Moskvi.

Šef srpske diplomatije je kazao da se Čitaku žalila na to što je pokazao njenu krštenicu, iako, kako je istakao, ona na svakoj sednici SB cinično optužuje Srbiju za - razne izmišljotine - kolonizaciju Kosova, genocid, silovanje 20.000 Albanki...

Vljora Čitaku
Vljora Čitaku foto: Beta / Un Photoloey Felipe

- Velika Britanija, koja je bila predsedavajuća prošlog meseca, želela je da pošalje pismo i osudi to što sam uradio, ali su se Rusija i Kina usprotivile, tako da do toga nije došlo - rekao je Dačić.

Na konstataciju novinara da su Albanci sa KiM masovno kupovali pasoše u opštinama u južnoj Srbiji, Dačić je rekao da oni to ne moraju da rade jer su državljani Srbije i imaju pravo na lična dokumenta.

- Tu je verovatno bilo reči o falsifikovanju mesta boravka da bi imali pogodnosti ko što je putovanje bez viza. Ne kažemo da Albanci sa KiM ne treba da imaju naše državljanstvo, već konstatujemo da ga imaju, a kažu da su nezavisna država - kazao je Dačić.

Čitaku je prošlog meseca podnela prijavu protiv Dačića jer je javno pokazao njenu krštenicu iz 1990. godine da bi dokazao da su dokumenta Albancima izdavana i na srpskom i na engleskom jeziku.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.