Maja Gojković: Izbori neće biti u martu!
Maja Gojković, Foto: Nemanja Pančić

promena plana?

Maja Gojković: Izbori neće biti u martu!

Gojković je istakla i da je dogovoreno da se izaberu članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i to po formatu "tri plus dva", zbog različitog načina izbora članova

Objavljeno:

Dogovorili smo se da izbori ne budu u martu, već da se predsedniku Srbije ostavi da u okviru onoga što mu Ustav i zakon dozvoljavaju odluči da oni budu održani u krajnjem roku, rekla je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Moja ocena je da smo posle niza razgovora u ove tri runde uspeli da u kratkom vremenu usvojimo, ili smo u fazi usvajanja zaključaka koje smo dogovorili, kazala je Gojković.

Ona je na konferencije za medije, posle današnjih međustranačkih razgovora o poboljšanju izbornih uslova, rekla da su stigli predlozi za Nadzorni odbor Skupštine Srbije koji će biti razmotreni na sledećoj sednici, dodavši da je birački spisak transparentan i da su usvojene i izmene zakona koje se odnose na funkcionersku kampanju.

Gojković je istakla i da je dogovoreno da se izaberu članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i to po formatu "tri plus dva", zbog različitog načina izbora članova.

Ona je ocenila da su ovim dogovorom dobili i oni koji nisu učestvovali u međupartijskom dijalogu, a koji blokadom RTS danas pokazuju da "žele haosom i bezidejnošću" nešto da postignu.

Gojković nije novinarima mogla da kaže kada je poslednji rok za odražavanje izbora, navodeći da je to ustavna nadležnost predsednika Republike.

Prema važećem zakonu, izbori bi mogli da se održe najkasnije 3. maja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.