ŠEŠELJ BRUTALNO ISPROZIVAO TOMU NIKOLIĆA I JORGOVANKU TABAKOVIĆ! Zahteva HITNU ISTRAGU protiv njih, nastao je HAOS
Vojislav Šešelj, Foto: srs.rs

POKAZAO PRSTOM!

ŠEŠELJ BRUTALNO ISPROZIVAO TOMU NIKOLIĆA I JORGOVANKU TABAKOVIĆ! Zahteva HITNU ISTRAGU protiv njih, nastao je HAOS

Evo šta traži lider radikala

Objavljeno:

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je na konferenciji za novinare da su afere sa nelegalnim sticanjem fakultetskih diploma i akademskih titula na osnovu plagijata dostigle nesagledive razmere, te da je zato potrebno da se formira državna komisija koju će činiti nesporni intelektualci koji bi temeljno ispitali svaki pojedinačni slučaj.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Šešelj je rekao da ne treba ispitivati isključivo slučajeve plagijata predstavnika vlasti, već da treba ispitati i navode o plagiranju diplomskih i doktorskih radova predstavnika opozicije.

„Evo, neka se krene od (bivšeg predsednika) Tomislava Nikolića i (guvernera NBS) Jorgovanke Tabaković, da se vidi odmah kod Nebojše Stefanovića, ali da se ispita i Danica Popović, kao i ona docentkinja Filozofskog fakulteta koja je prepisala iz rada profesora Miloša Kovića. Da se radi temeljito, ni po babu ni po stričevima, i da to shvatimo kao opštenacionalni interes“, rekao je dr Šešelj.

On je rekao da je aktuelna vlast kumovala takvom razvoju događaja jer nije odmah energično reagovala na tu pojavu još kada je primećeno da Nikolić nije završio fakultet, odnosno kada nije mogao da kaže na kojem odseku je diplomirao.

„Imamo sada i Jorgovanku Tabaković. Video sam na Guglu citate iz njene disertacije i vidim da je prepisivala. Ja za Sinišu Malog ne mogu ništa da kažem, jer još nije objavljen izveštaj, ali za ono što sam video – Jorgovanka Tabaković je plagirala. Što se tiče Nebojše Stefanovića, njegov doktorski rad nisam čitao, ali on izgleda nema regularno završen ni fakultet. Te stvari treba raščistiti, ali paralelno da se ispita i na opozicionoj sceni. Za početak, deset režimskih i deset opozicionih“, rekao je on.

foto: Beta/Milan Obradović

Dr Šešelj je ocenio da nijedan plagijator ne sme ostati nekažnjen i da zato treba krenuti od javnih ličnosti jer će njihovo raskrinkavanje biti pouka za sve ostale da se ne isplati plagirati i plaćati diplomu.

On je rekao da prozapadna opozicija i nevladine organizacije rado sumnjiče pripadnike vlasti za takve stvari, ali brane svoje.

„Nije meni žao (vlasti), treba ih verbalno čerečiti jer je to neoprostivo, ali prozapadne partije i nevladine organizacije su uvek spremne da brane ljude iz svojih redova koji su nešto plagirali ili lažno diplomirali“, rekao je dr Šešelj.

Predsednik Srpske radikalne stranke je naveo da je, konkretno, i pisac Danilo Kiš bio dokazani plagijator i da je uhvaćen u krađi, u prisvajanju tuđih tekstova i ujedno zamerio predsedniku Aleksandru Vučiću zbog toga što je pohvalno govorio o tom piscu kao o „velikom Kišu“.

„Pre neki dan Aleksandar Vučić reče 'veliki Kiš...' Po čemu je to veliki? Siguran sam da je to rekao jer nije pročitao nijednu njegovu knjigu. Ja sam pročitao sve i mogu reći da nije veliki pisac. Jeste solidan, jeste natprosečan ali nije veliki. Ima težak stil pisanja i obuzet je mračnim mislima, pa je prikladan za ljude koji su depresivni da ih još više uvali u depresiju“, rekao je Šešelj.

foto: Ana Paunković

On je pozvao Vučića na televizijski duel o tom pitanju.

„O Kišovom književnom opusu možemo uvek da imamo javnu polemiku. Pošto sam ga uvek izazivao na tv duel na političke teme i uvek je odbijao. Pa, možda bi pristao na književne teme. Neka tema našeg duela bude Danilo Kiš i njegovo delo, pa da vidimo ko će nadjačati“, izjavio je on.

Komentarišući izjavu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da su u incidente ispred Skupštine Srbije za vreme protesta „Jedan od pet miliona“ umešane Rusija i Srpska pravoslavna crkva, dr Šešelj je rekao da su to gluposti.

„Ja mislim da Čedomir Jovanović lupeta gluposti. On mora da ide u zatvor jer je pokrao veliku količinu pšenice iz robnih rezervi, govori se o šest miliona evra. Postao je prorežimski političar jer mu preti zatvor. Šta preti (Nenadu) Čanku, ne znam, nešto slično verovatno, jer je i on preko noći postao režimski političar“, rekao je dr Šešelj i dodao da su jedino radikali na srpskoj opozicionoj sceni stranka koja nije ni prozapadna ni prorežimska.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.