Moravski koridor prvi pametni autoput
Boban Đurović, Foto: Promo

Potpisan ugovor o izgradnji najmodernijeg autoputa u Srbiji

Moravski koridor prvi pametni autoput

Autoput koji će voditi od Pojata do Preljine biće celom dužinom pokriven internetom, a vozači će dobijati servisne informacije o uslovima na putu, brzini, udesima...

Objavljeno:

Moravski koridor koji treba da bude otvoren 2024. godine, ispunjavaće najviše standarde u pogledu građevinarstva, ali i telekomunikacija i bezbednosti saobraćaja.

Osim što će biti prvi autoput koji će u potpunosti biti pokriven internet signalom, vozači na ovoj deonici dobijaće i servisne informacije o stanju na putevima, brzini, o mogućim opasnostima na putu, saobraćajnim nezgodama, a povezivaće Čačak, Mrčajevce, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac, Ćićevac, Pojate

Potpisivanje ugovora za izgradnju Moravskog koridora veliki je dan i za Srbiju, a i za Vrnjacku Banju. Prvi srpski autoput sa istoka na zapad i sa zapada na istok, stanovnicima Raškog, Rasinskog i Moravičkog okruga ali i celokupnom regionu, obezbediće ne samo brze komunikacije, već i nove investicije, nova radna mesta, i svakako bolju i izvesniju budućnost.

- Nama u Vrnjačkoj Banji, prestonici srpskog turizma ovakav veliki graditeljski poduhvat znači mnogo pre svega u razvoju turizma, u otvaranju našeg turističkog tržišta za nove goste, ali i brzu vezu Vrnjačke Banje sa Beogradom, Nišom i Novim Sadom i drugim evropskim destinacijama. Želimo da iskažemo zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i resornim ministrima koji su podržali ovakav poduhvat. Samo ovakvom graditeljskom politikom razvijamo Srbiju i našu Vrnjačku Banju i tako stajemo rame uz rame sa razvijenim evropskim državama, a našim građanima obezbeđujemo bolju budućnost, nova radna mesta, nove investicije u proizvodnji, poljoprivredi i turizmu, kao najvećem potencijalu Srbije. Radujemo se potpisivanju ugovora za izgradnju Moravskog koridora i daćemo sve od sebe da pomognemo da se ovaj projekat od sudbonosnog značaja za Vrnjačku Banju realizuje - naveo je predsednik te opštine Boban Đurović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.