SOCIJALISTI NIŠANE ZAGRAĐANINA A PUCAJU U DAČIĆA! Krenula je VELIKA AKCIJA u SPS - Rušenje IVICE iz zadnjih redova
Vladan Zagrađanin i Ivica Dačić, Foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

OTKRIVAMO!

SOCIJALISTI NIŠANE ZAGRAĐANINA A PUCAJU U DAČIĆA! Krenula je VELIKA AKCIJA u SPS - Rušenje IVICE iz zadnjih redova

Evo šta se dešava u SPS

Objavljeno:

Socijalistička partija Srbije konačno je formirala sve organe partije, ali kao i svako zasedanje funkcionera socijalista, ni ovo nije moglo da prođe bez incidenta.

Naime, prema pisanju pojedinih medija ovoga puta u "klinč" ušli su Aleksandar Antić i Vladan Zagrađanin.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, navodno je na zatvorenom delu sednice tokom svog izlaganja pecnuo glavnog operativca SPS Vladana Zagrađanina i rekao mu da će kao koordinator za Beograd, biti u prilici da Zagrađanina obaveže da poradi malo na Novom Beogradu. Zagrađanin je bio crven u licu od besa, ali se nije upuštao u raspravu.

foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Ovo je još samo jedan u nizu okršaja u SPS sa Vladanom Zagrađaninom, ali prema našim saznanjima meta je niko drugi nego šef socijalista Ivica Dačić.

- Zagrađanin je samo kolateralna šteta. Prava meta napada je Dačić, jer je na njegov predlog Vladan tu gde jeste. Pre svega odan mu je i dokazani blizak saradnik, te se svaku napad na Vladana može smatrati kao pucanj u Ivicu - kaže nam naš izvor iz Predsedništva SPS.

foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Prema njegovim rečima Zagrađanin nije prvi put na udaru u stranci, pre toga bio je na meti mnogi socijalista.

- Podsetiću vas samo da je na prošloj sednici GO Zagrađanin ušao u klinč sa Novicom Tončevim. Njih dvojicu je kasnije u centrali stranke lično Dačić mirio - kaže nam naš izvor.

Prema njegovim rečima dokaz da je na Dačiću veliki pritisak u redovima socijalista je upravo i izbor potpredsednika.

foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

- Dačić nije smeo da pravi mnogo rezova. Nije bilo najavljivane metle, novih imena, perestrojke i slično. Jednostavno idu izbori. Treba sačuvati kakav takav mir u stranci. Samo je Đorđe Milićević, zasluženo novo ime među potpredsednicima. Dok je svih šest potpredsednika ponovo dobilo poverenje - kaže nam naš izvor.

foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Da su ove reči na mestu, govori i činjenica da je jedina novina koju su juče usvojili članovi Glavnog odbora SPS je raspodela zaduženja među potpredsednicima.

Naime, usvojen je predlog Ivice Dačića po kome će svaki potpredsednik dobiti striktna zaduženja i resor (region) kojim će rukovoditi, ali i u kom će morati SPS da osvoji određen broj glasova.

Upravo kod ovog određivanja broja glasova je i puklo na zatvorenoj sednici, jer mnogi upiru prst u zagrađanina i govore kako je na njegovom izbornom mestu SPS doživeo fijasko.

foto: FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ bk

Ostaje da se vidi kako će ostali potpredsednici sada proći, na izborima u martu, gde prema odluci GO stranke izlaze na izbore u koaliciji sa JS Dragana Markovića Palme.

Podsetimo, pored Antića zaduženog za Beograd, Đorđe Milićević će biti zadužen za zapadnu Srbiju, Tončev za jugoistočnu, Branko Ružić za centralnu Srbiju, Dušan Bajatović za Vojvodinu, Žarko Obradović za politički sistem, Slavica Đukić Dejanović za Forum žena i Predrag Marković za programska pitanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.