NENAD POPOVIĆ REIZABRAN ZA LIDERA SNP: Rekao je i šta im je najvažniji zadatak
Nenad Popović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Reizabran!

NENAD POPOVIĆ REIZABRAN ZA LIDERA SNP: Rekao je i šta im je najvažniji zadatak

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ponovo je danas izabran za lidera te stranke

Objavljeno:

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ponovo je danas izabran za lidera te stranke.

Na Drugoj Skupštini SNP u beogradskom Centru "Sava", lider SNP je naveo da se ta stranka zalaže za "čvrstu odbranu svakog metra teritorije Srbije", a pre svega "svetog Kosova".

- Kosovo nema cenu i ne postoji ništa zbog čega bismo se mi odrekli i metra naše svete zemlje - istakao je Popović i dodao da je kompromis sa kosovskim Albancima moguć samo u okviru Ustava Srbije i Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine.

Popović je kazao da Srbija danas "nema većeg prijatelja i saveznika od Rusije u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa", i ocenio "da ;nije bilo Rusije i predsednika Rusije Vladimir Putina, Kosovo bi odavno bilo nezavisno".

On je takodje naveo da Srbija mora ostati vojno neutralna država i rekao da nikada neće zaboraviti NATO agresiju.

Popović je kazao da su osnovne ideološke vrednosti SNP "sloboda i nezavisnost srpske države, jake i nezavisne institucije, slobodni mediji, svojina i ljudska prava, poštovanje Srpske pravoslavne crkve, odbrana i očuvanje tradicionalne porodice, kao i čuvanje i negovanje srpskog jezika".

On je istakao da "bez jake ekonomije nema odbrane srpskih nacionalnih interesa i jake Srbije".

- Zato je podjednako važno da razvijamo Srbiju kao zemlju znanja i inovacija i da promovišemo naš najvažniji resurs, a to su mladi i obrazovani inženjeri koji svakodnevno dokazuju da je Srbija zemlja velikih mogućnosti i potencijala da bude uspešna, moderna, visoko razvijena i bogata - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, SNP će o načinu izlaska na izbore i saradnji prvo razgovarati sa svojim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke.

Srpska narodna partija osnovana je 2014. godine i deo je vladajuće koalicije. Od izbora 2016. godine, SNP ima tri poslanika u Skupštini Srbije, a od juna 2017. godine njen osnivač i predsednik Nenad Popović je ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Bonus video:

(Epreso.rs/Beta.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.