Socijalisti besni na Dačića: Ružić i Tončev zbog loših rezultata hoće da ruše šefa?

Drugarska kritika

Socijalisti besni na Dačića: Ružić i Tončev zbog loših rezultata hoće da ruše šefa?

Deo socijalista nezadovoljan je izbornim rezultatom. Dvojica funkcionera koji predvode ovu struju - Branko Ružić i Novica Tončev - razmišljaju da zatraže ostavku lidera
Objavljeno:

Deo funkcionera SPS nezadovoljan je rezultatom ove stranke na izborima i oni bi mogli čak i da zatraže ostavku lidera Ivice Dačića, saznaju Večernje novosti u vrhu te stranke. Predvodnici te struje su, prema poverljivim informacijama, potpredsednik Branko Ružić i član predsedništva Novica Tončev.

To ne treba da čudi imajući u vidu da je Tončev već komentarisao da socijalisti jedini gubitnik izbora: - S obzirom na to da smo bili u vlasti trebalo je da osvojimo više glasova. Nismo povećali ni procenat ni broj poslanika. Zatražiću sednicu Glavnog odbora stranke, na kojoj će se analizirati ko je, šta, i koliko uradio, rekao je Tončev.
Da među socijalistima jača ideja da treba da se suprotstave naprednjacima, potvrđuje i izjava Branka Ružića, koji je kazao da bi voleo da stranka ode u opoziciju, i da bi, da nisu bili u prethodnoj Vladi, sada dobili 20 odsto glasova. - Ako i budemo pozvani u Vladu, princip saradnje biće drugačiji nego u prethodne dve godine - rekao je Ružić. Među onima koji su ljuti pre svega zbog mlake predizborne kampanje socijalista je i počasni predsednik Milutin Mrkonjić. On je još u izbornoj noći, kada su prvi rezultati pristigli, rekao da je siguran da bi prošli bolje da su vodili oštriju kampanju i da su više isticali dostignuća svojih ministara iz perioda od 2008. do 2012. godine.
Socijalisti su, prema preliminarnim rezultatima, osvojili oko 11 odsto, odnosno 407.184 glasa. To je za oko 77.000 glasova manje nego na izborima 2014. godine, i ispod cilja od pola miliona glasova koji su postavili u kampanji. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.