OVAJ SKUP U BERLINU VEOMA JE VAŽAN ZA SUDBINU KOSOVA! Svi pogledi usmereni su ka Nemačkoj i Merkelovoj
Angela Merkel, Foto: EPA/Francios Lenoir

Evropska perspektiva!

OVAJ SKUP U BERLINU VEOMA JE VAŽAN ZA SUDBINU KOSOVA! Svi pogledi usmereni su ka Nemačkoj i Merkelovoj

U Berlinu se danas održava skup pod nazivom „Balkanski dijalozi“, na kojem će se biti razmotrene mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine.

Objavljeno:

U Berlinu se danas održava skup pod nazivom „Balkanski dijalozi“, na kojem će se biti razmotrene evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine.

Na skupu će učestvovati veliki broj političkih lidera iz našeg regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice, a organizatori su Istok-Zapad institut iz Njujorka, Beogradski fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Kosovo i Metohija je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dve od četiri plenarne sesije, a skupu će, kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za KiM, prisustvovati i njen direktor Marko Đurić.

Glavni panelista na konferenciji biće predsednik Kosova Hašim Tači, koji će se prema dnevnom redu te konferencije sastati sa bivšim nemačkim ambasadorom Volfgangom Išingerom, bivšom visokom predstavnicom EU za spoljne poslove Ketrin Ešton i američkim diplomatom Frankom Viznerom, javili su kosovski mediji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sputnik Srbija.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.