LUKAŠENKO JE ZAGRLIO VUČIĆA, A ONDA SE POKLONIO ZASTAVI SRBIJE! Ovakav GEST šefa Belorusije niko nije očekivao
Aleksandar Lukašenko i Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

PRIJATELJSKI!

LUKAŠENKO JE ZAGRLIO VUČIĆA, A ONDA SE POKLONIO ZASTAVI SRBIJE! Ovakav GEST šefa Belorusije niko nije očekivao

Drugi dan posete Srbiji...

Objavljeno: 10:19h

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nastavlja danas posetu Srbiji zvaničnim razgovorima s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Beloruskom predsedniku priređen je svečani doček u 10 sati ispred Palate Srbija, posle čega će dvojica predsednika razgovarati u četiri oka, a potom sledi plenarni susret delegacija Srbije i Belorusije.

Intonirane su himne posle čega su predsednici uz taktove koračnice "Pozdrav komandantu" izvršili smotru i poklonili se zastavi Republike Srbije.

Po ulasku u svečanu salu Palate Srbija, Vučić je Lukašenka pozdravio na ruskom, zahvalio mu se na dolasku u Srbiju i rekao da "nama njegova poseta puno znači i da treba da češće da dolazi u Srbiju".

Vučić je naglasio da narod Srbije nikad neće zaboraviti posetu i podršku Lukašenka 1999. godine i njegovu ljubav i podršku koju je tada pokazao srpskom narodu.

Predsednici su jedan drugog nazvali dragim prijateljem.

Zatim će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Privredna komora Srbije u saradnji sa Beloruskom trgovinsko-industrijskom komorom i Ambasadom Belorusije u Beogradu organizovaće i poslovni forum sa ciljem razvoja privredne saradnje dve zemlje.

foto: Prentscren

Lukašenko je juče doputovao u Beograd, gde ga je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao predsednik Vučić. Oni su potom položili vence na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Predsednik Vučić sinoć je priredio večeru u čast predsednika Belorusije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.