JUTKIN SINOVAC ZAPOSLIO JUTKINOG KUMA! Jeličići u Brusu i dalje samo bahato, bez pardona!
Jutka, Foto: Printscreen

ko ovde koga?

JUTKIN SINOVAC ZAPOSLIO JUTKINOG KUMA! Jeličići u Brusu i dalje samo bahato, bez pardona!

Ivan Jeličić je u žižu javnosti dospeo u maju ove godine kada se pojavila informacija

Objavljeno:

Branko Radivojević, kum smenjenog predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, zaposlen je bez konkursa na mesto pravnika na neodređeno vreme u JKP "Rasina", u kojem je direktor Jutkin sinovac Ivan Jeličić.

Pored stričevog kuma, Ivan Jeličić je za stalno, kao revizora, zaposlio i svog kuma Sašu Vukosavljevića. Zanimljivo je da obojica rade u istoj kancelariji. Interesantno je da JKP "Rasina" istovremeno ima višak zaposlenih.

- Kada je pre mesec dana načeta ova priča oko nepotizma, direktor Jeličić je rekao da su oni primljeni na tri meseca, i to za period od 16. 9. do 16. 12. 2019. godine. Inspekcija rada bila je u firmi 15. novembra i njima su pokazani ugovori po kojima su primljeni na tri meseca. Ali na potvrdama o podnetoj prijavi na obavezno socijalno osiguranje tzv. M obrascima piše da su Radivojević i Vukosavljević primljeni na neodređeno. Jeličić je tako prevario inspekciju, zloupotrebio položaj i falsifikovao službenu dokumentaciju da bi mimo konkursa zaposlio svog i Jutkinog kuma – kaže izvor „Blica“ koji je nam je dostavio dokumentaciju na uvid.

Direktor JKP "Rasina" rekao nam je u telefonskom razgovoru da nije tačno da su Vukosavljević i Radivojević primljeni na neodređeno.

- Ja sam potpisao ugovore na određeno vreme koji njih dvojica imaju. Ugovori im važe do 31. 12. 2019. godine. Ne znam otkud vam ta informacija da su oni primljeni na neodređeno. Dostaviću vam te obrasce na uvid – rekao nam je Jeličić.

Ali, dokumenta do kojih je "Blic" došao pobijaju sve Jeličićeve tvrdnje i pokazuju da Vukosavljević i Radivojević imaju ugovore na neodređeno vreme.

Ivan Jeličić je u žižu javnosti dospeo u maju ove godine kada se pojavila informacija da je Vukosava Đokić, nekada zaposlena u JKP "Rasina", koja je pred kamerama rekla da je došla na skup podrške Jutki jer joj je šef tako rekao, ostala bez posla. Jeličić je tada izjavio da je Vukosava Đokić sama tražila da ode iz preduzeća.

- Vukosava će primati penziju od pokojnog muža. Sama je tražila da ide iz JKP uz novčano obeštećenje – kazao je tada Jeličić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.