Vučić: Šest meseci kazne za ambasadora Albanije u Srbiji!

Boćka u nemilosti Vlade

Vučić: Šest meseci kazne za ambasadora Albanije u Srbiji!

Zbog diplomatskog gafa, premijer Vučić je pripremio i sankciju za albanskog ambasadora. Ali ne najtežu, da bude proglašen za nepoželjnu osobu u našoj zemlji
Objavljeno: 17:41h

Ambasador Albanije odbio je da primi protest Srbije zbog kamenovanja autobusa sa srpskim fudbalerima. Zbog toga će on šest meseci imati "zatvorena vrata" u Nemanjinoj. Albanski premijer: Srbi, izvinite zbog kamenovanja autobusa! (VIDEO) Nekadašnji diplomata Srećko Đukić ističe da je odluka ambasadora Ilira Boćke da ne dođe u srpsko Ministarstvo spoljnih poslova veliki diplomatski gaf. - On mora da dođe bez obzira na to da li mu je saopšteno zašto ga zovu ili mu nije saopšteno. Kada ambasador uručuje akreditivna pisma šefu države, u njemu piše da je on siguran kanal komunikacije - kaže on. Srbija uputila protesnu notu ambasadoru Albanije, a on odbio da je primi! Zbog diplomatskog gafa, premijer Vučić je pripremio i sankciju za albanskog ambasadora. Ali ne najtežu, da bude proglašen za nepoželjnu osobu u našoj zemlji.

Aleksandar Vučić
- Srbija može da odgovori na dva načina, ili da Boćku proglasi za nepoželjnu osobu ili da se u narednih šest meseci ni jedan zvaničnik ne sretne sa njim. Moja odluka je da ne kvarimo odnose na taj način. On u narednh šest meseci neće moći da dođe do mene, kao ni do bilo kog drugog zvaničnika, takvo nediplomatsko ponašanje ne mogu da razumem - rekao je Vučić. Kako je rekao premijer, želi da razume ponašanje ambasadora sa ljudske strane jer u Albaniji nisu želeli incident i uložili su napore da se to ne desi. I pored zategnutih diplomatskih odnosa dve zemlje, premijeri Vučić i Rama su bili prvi predsednici vlada Srbije i Albanije koji su ove godine posetili jedan drugog u Beogradu i Tirani u poslednjih pola veka. (Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.