SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Zašto Srbija ne bi priznala Kosovo ukoliko se ispune uslovi vezani za povratak Srba? KURTI JE OK
Sergej Trifunović, Foto: dubrovackidnevnik.rtl.hr/Nikša Klečak

JASNO KO DAN

SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Zašto Srbija ne bi priznala Kosovo ukoliko se ispune uslovi vezani za povratak Srba? KURTI JE OK

Lider PSG opet je pričao o južnoj srpskoj pokrajini

Objavljeno: 13:43h

Pitanje je zašto Srbija ne bi priznala Kosovo ukolike se ispune uslovi koji se tiču omogućavanja povratka Srba i poštovanja prava, rešavanja pitanja imovine, položaja Crkve, zaštite kulturnog nasleđa koje je neprocenjivo i drugih životnih važnih tema, izjavio je predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović.

On je u intervjuu za Vreme kazao da se stanje na Kosovu ne može rešiti poricanjem, da ne želi da laže „ljude s kojima živi zato što je to popularno“ i istakao da je „laganje postalo prihvaćen način ponašanja“.

- Mi se ‘koljemo’ oko teritorije na kojoj sve manje ljudi želi da živi, i tu jednako mislim i na Srbe i na Albance. To su prava pitanja i to mora da bude glavna misao svim državnim zvaničnicima koji se bave ili će se u budućnosti baviti pitanjem Kosova - istakao je on.

Govereći o predsedniku Samoopredeljenja i verovatno budućem premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju, Trifunović je ocenio da je reč o ozbrazovanom, principijelnom i oštrom čoveku „koji deluje kao neko koga ne mogu da potkupe, ucene ili uplaše“.

- Ne mislim da će biti ništa blagonakloniji pregovarač od onih prethodnih, ali sa njim makar može da se razgovara. Sa onima koji su ubijali decu i vadili Srbima organe to nije bilo moguće“, rekao je Trifunović.

BONUS VIDEO:

ESPRESO INTERVJU: Kruševac geto

(Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.