VUČIĆ ODBRUSIO JADRANKI KOSOR! Njegove reči upućene bivšoj premijerki Hrvatske odjekuju Zagrebom
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

OŠTRO!

VUČIĆ ODBRUSIO JADRANKI KOSOR! Njegove reči upućene bivšoj premijerki Hrvatske odjekuju Zagrebom

Sve je objasnio...

Objavljeno:

Srbija će u budućnosti imati bolje odnose s Hrvatskom, jer mi strateški nemamo razloga za sukobljavanje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da je to što deo hrvatske javnosti problematizuje njegov mogući dolazak u Zagreb zapravo deo izborne kamanje.

"Kada krene izborna kampanja, najlakše je da poene dobijete ako kažete nešto protiv Vučića i Srbije... Meni to ne smeta", rekao je Vučić u Ženevi odgovarajući na pitanje novinara da prokometariše veliko interesovanje regionalnih medija za njegov mogući odlazak u Zagreb, na Kongres Evropske narodne partije (EPP).

On je ponovio da do tada ima "gust raspored" i da nije odlučeno, te prokomentarisao da će u slučaju da ode mediji "prodati veći primerak novina i da će biti zanimljivije ako on dodje tamo".

A na pitanje o izjavi bivše premijerke Hrvatske Jadranke Kosor da "Vučić nema šta da radi u Zagrebu", odgovorio je: "Zato je bivša".

Predsednik se osvrnuo i na pitanja medija o ploči koja će biti postavljena komandantu brigade JNA Mladenu Bratiću, koji je bio u Vukovaru, a koji, ističe, nije proglašen za ratnog zločinca.

"Pitaju stručnjaci mene o nekoj ploči, za koju ja nisam znao, a onda mi je Andrej Plenković rekao da se postavlja našem komandantu brigade ploča unutar kasarne. Oni su od toga napravili kao da je izbio treći svetski rat i da su samo oni žrtve. Pa oni imaju po celoj Hrvatskoj ulice Mile Budaka i spomenik Miru Barešiću", kazao je Vučić.

Podsetio je da je Budak tražio da se trećina Srba poubija, trećina protera, a trećina bude prebačena u katoličanstvo, dok je Barešić sudski dokazan terorista i to ne po srpskim, već po švedskim sudovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.