VUČIĆ OTKRIO ŠTA JE REKAO PALMERU: Ovo je čula cela Srbija
Aleksandar Vučić i Metju Palmer, Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

ostaju pri svom stavu

VUČIĆ OTKRIO ŠTA JE REKAO PALMERU: Ovo je čula cela Srbija

On je ukazao da je sto puta govorio da Amerikanci nisu nikada menjali svoju politiku i da su uvek radili i govorili da samo jedno traže od Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da sa Amerikancima znamo na čemu smo, a da se više ne zna šta je politika u Evropi.

Vučić je, u emisiji "Uputnik", upitan zašto je prećutao poruke Metjua Palmera iz Prištine, negirao da je bilo šta prećutao, već da je odgovarao na sve što je pitan.

- Jedini sam koji je pred Palmerom rekao da su SAD, Nemci, i Englezi pogazili sve principe međunarodnog prava, pa i ustav Kosova prilikom formiranja vojske, i da im to služi kao pritisak na manje zemlje. Kada je to neki srpski zvaničnik rekao pred američkim zvaničnicima - kazao je on.

Vučić je ukazao da je sto puta govorio da Amerikanci nisu nikada menjali svoju politiku i da su uvek radili i govorili da samo jedno traže od Srbije, a da je to priznanje Kosova, odnosno obostrano priznanje, što je eufemizam za priznanje Kosova.

Upitan da li je tačno da postoji nova faza da će SAD uticati na EU da pojača pritisak na Srbiju i traži priznanje nezavisnosti Kosova, rekao da to ne bi odbacio kao mogućnost.

- Sa Amerikancima možete otvoreno da razgovarate. Oni vama kažu šta imaju, a i vi njima. Ne znam više šta je politika u Evropi., ali ćemo insistiraćemo da Evropa bude posrednik i u budućnosti. Možda ću uskoro da se vidim sa Makronom i pitaću ga. Sa Amerikancima barem znate na čemu ste -kazao je on.

Na pitanje o kakvom Rambujeu govore Amerikanci Vučić je odgovorio da do toga može doći samo ako bude bilo rešenja.

Upitan šta će SAD dva predstavnika Vučić je kazao da poštuje Grenela i Palmera.

- Palmera znam sto godina, veoma je inteligentan profesionalac. Grenel ima fantastičnu energiju. Pričaju o njemu svašta kao i o Junkeru, za kojeg su tvrdili da je pijanac, a on ima problem s nogom, i najsposobniji je političar, kojeg niko nikada nije pobedio jer je neprestano radio - objasnio je on.

Vučić je rekao da sa Grenelom, nekada van prisustva javnosti, može da se razgovara i da ima ideje kako da se ekonomija podigne u regionu.

Zbog toga je, dodaje, važno da se vrati poverenje u regionu, da kada jedna carina zapečati kamion on ne mora ponovo da se otpečati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.