Vučić: Briga me da li će neki magarac da mi preti naočarima iz Srebrenice!

Premijer poručuje

Vučić: Briga me da li će neki magarac da mi preti naočarima iz Srebrenice!

Odluka da se ne ide u Albaniju nije imala veze sa odnosom dve zemlje. Nisam dobio garancije da tamo neće biti Hašim Tači. Srbija bi u suprotnom bila ponižena - rekao je premijer Srbije
Objavljeno: 15:53h

- Ispunićemo sve što treba vezano sa migrantsku krizu i nastavićemo da pomažemo izbeglicama kao i do sada - rekao je premijer Srbije Aleksadnar Vučić nakon današnjeg sastanka sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom koji boravi u poseti Beogradu. Vučić je rekao da očekuje da će poglavlja 32 i 35 biti otvorena do kraja godine, a 23 i 24 tokom sledeće. - Za nas ima dosta problema u vezi s poglavljem 35, ali o tome ćemo više razgovarati 13. oktobra u Briselu - rekao je Vučić i kasnije otvorio pitanje da li će uopšte ići toga dana u Brisel.

Aleksandar Vučić
Kada je reč o pristupanju EU, napravljen je veliki pomak, rekao je Hamond i pohvalio premijera Vučića za sprovođenje reformi, "što je sve važno za put Srbije ka EU". Hamond je pohvalio i ulogu Srbije u politici pomirenja u regionu i dodao da će Velika Britanija nastaviti da promoviše priču o Srbiji u EU.
Dado Đilas
Povodom toga što nije otišao na fudbalsku utakmicu u Albaniju, Vučić je rekao da njegova odluka nije imala veze sa odnosom dve zemlje, već zbog toga što se sve politizovalo, kao i zbog toga što nije dobio garancije da tamo neće biti Hašim Tači. U suprotnom, rekao je, Srbija bi bila ponižena. - Nisam stavio na papir sve što sam imao da kažem u mom odgovoru zašto neću otići. Mislim da uslovi za moj odlazak nisu ispunjeni, pri tom ne mislim na bezbednosne uslove. Briga me da li će neki magarca da mi preti naočarima iz Srebrenice - rekao je Vućić. On je naglasio da njegova odluka da ne ide u Elbasan nije donijeta iz sigurnosnih razloga jer njega to ne zanima i precizirao da ako predsednik Vlade jedne države negde dolazi moraju biti ispunjeni određeni uslovi, a u ovom slučaju nisu. - Nisam dobio garancije da tamo neće biti ljudi o kojima sam govorio. Nisam otišao jer bi Srbija bila ponižena - rekao je Vučić. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.