VESIĆ: Đilas se plaši istraga, pa bi da bira tužioce!
Goran Vesić, Foto: Printscreen/TV Pink

šokiran

VESIĆ: Đilas se plaši istraga, pa bi da bira tužioce!

Za Vesića je "neverovatno" da Dragan Đilas predlaže specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije kada se zna da dok je bio na vlasti samo preko svojih firmi imao promet od 620 miliona evra

Objavljeno:

Dragan Đilas se "kao đavo od krsta plaši" istraga koje se vode o prodaji sekundi RTS-a njegovim firmama i zato bi da sam izabere specijalnog tužioca da bi za sebe obezbedio aboliciju, izjavio je danas član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić i ocenio da u pravnoj državi kao što je Srbija to neće biti moguće.

On je kazao da je bilo kakav propis za borbu protiv korupcije koji predloži Đilas kao "da pustite kozu da čuva kupus", i ocenio da je Đilas "kralj korupcije u svetu kada je pitanju politička korupcija".

Za Vesića je "neverovatno" da Dragan Đilas predlaže specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije kada se zna da dok je bio na vlasti samo preko svojih firmi imao promet od 620 miliona evra.

Glavni odbor Đilasove Stranke slobode i pravde usvojio je danas u Zrenjaninu predlog zakona o specijalnom tužilaštvu za borbu protiv korupcije.

"Razlog je jednostavan, Dragan Đilas se kao đavo od krsta plaši istraga koje su počele u vezi s tim šta je radio na RTS-u, kako je trgovao sekundama i koliko je para zaradio, a ne zaboravite da su njegove firme prikazale dobit od skoro 100 miliona evra", rekao je Vesić.

On je rekao da će dok su SNS i Aleksandar Vučić na vlasti tužioce birati organi koji su određeni zakonom i ustavom, a "tužioci će radi nezavisno po zakonu i ustavu".

"A oni koji su kriminalci odgovaraće po zakonu za ono što su radili, a ne zato što bi Đilas odlučivao da li neko treba da odgovara ili ne", zaključio je Vesić.

Komentarišući da je propis o specijalnom tužilaštvu Đilas izneo na sednici svoje stranke, Vesić je ocenio da to "govori o tome kako Dragan Đilas razume funkcionisanje države".

"Pitanje postavljanja tužilaca je stvar Narodne skupštine i specijalizovanih nezavisnih tela a to što on misli da može na glavnom odboru da postavlja tužioce govori da on razume da su to ljudi u njegovoj funkciji", rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je tako bilo do 2012. godine kada je tužioce i nosioce pravosudnih funkcija birala vlast kojoj je Dragan Đilas pripadao, pa je nekoliko hiljada tužilaca i sudija koji im se nisu svideli ostalo bez posla.

"On tako razume državu, da je ona osim što je mesto gde može da se obogati, mesto gde oni mogu da postavljaju tužioce i sudije i da im naređuju kako da rade", rekao je Vesić.

Funkcioner SNS-a podsetio je danas da je Đilas bio "optuživan od strane Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije i za korupciju i za upravljanje medijima" i dodao da se "plaši se da će neko da istraži rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra i izgradnju Mosta na Adi".

Vesić je rekao i da se Đilas plaši da će neko ispitati optužbe kuma potpredsednika Đilasove strane Marka Bastaća da ovaj ima "svoj privatni zatvor gde muči i prebija ljude u sred Beograda".

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.