ŠOVINISTA, ANTISRBIN, PSIHOPATA, SRBOFOB, DRK*DŽIJA, USTAŠOID: Dmitrović izvređao Kišjuhasa, ima i nastavak
E, taj da se nosi u p..m..”, napisao je Dmitrović, Foto: Dragan Djilas Beta, Nebojša Mandić

počelo je na tviteru

ŠOVINISTA, ANTISRBIN, PSIHOPATA, SRBOFOB, DRK*DŽIJA, USTAŠOID: Dmitrović izvređao Kišjuhasa, ima i nastavak

Dmitrović je na ovaj način poslao poruku, koja se sve češće šalje u javnost: da nije isključeno da će se vratiti vreme Šešeljevog Zakona o univerzitetu iz 1998. godine

Objavljeno: 12:36h

Ratko Dmitrović, nekadašnji glavni urednik Novosti, ovih dana je na Tviteru osuo paljbu po Alekseju Kišjuhasu, kolumnisti Danasa i docentu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, optuživši ga da je šovinista i antisrbin.

Na ove nimalo nežne reči oglasio se i sam Kišjuhas:

A evo i saopštenja Građanske Vojvodine ovim povodom:

"Građanska Vojvodina upozorava demokratsku javnost u zemlji i inostranstvu da su režimski portparoli i osvedočeni ratni huškači sada neskriveno počeli da šalju i poruke o potrebi “čiščenja” univerziteta u Vojvodini i Srbiji od “nepatriotskih elemenata”. Najnoviji primer je oglašavanje Ratka Dmitrovića, jednog od predvodnika ratnohuškačke propagande u Srbiji devedesetih godina prošlog veka, do pre dve godine direktora “Večernjih novosti” kojeg je na toj funkciji – po principu “od zla na gore” – nasledio Milorad Vučelić.

“Ne interesuje me da li je ALEKSEJ KIŠJUHAS (docent na Filozofskom u NS) Rusin, Mađar, Ukrajinac, Tatar, kurac-palac. Interesuje me ko je tom šovinisti, antisrbinu, psihopati, srbofobu, mentalnom drkadžiji, ustašoidu....omogućio da obrazuje našu decu. E, taj da se nosi u p..m..”, napisao je u prostom i šovinističkom maniru Dmitrović, koji se na Tviteru iz nepoznatih razloga potpisuje kao “novinar”. U stvari, iz poznatih razloga: da bi, kao i postojeći režimski “tabloidi”, poslali poruku da su novinari osobe kojima nikako ne treba verovati, s ciljem da se eliminišu jedni od najvažnijih kritičara rada izvršne vlasti koja je zarobila društvo.

Dmitrović je na ovaj način poslao poruku, koja se sve češće šalje u javnost: da nije isključeno da će se vratiti vreme Šešeljevog Zakona o univerzitetu iz 1998. godine, nakon čega je izvršena temeljna “čistka” kritičara Miloševićevog zlikovačkog režima. To je učinjeno na izrazito represivan način, a u skladu sa prirodom tog režima, čija su batina bili upravo radikali, koji i danas vladaju Vojvodinom i Srbijom. Zapravo, reč je o nastavku kampanje protiv univerziteta, čiji se – doduše još uvek manjinski – deo pobunio protiv vređanja zdrave pameti i protiv daljeg “raspamećivanja” građana ove zemlje.

Građanska Vojvodina izražava punu podršku i solidarnost sa Aleksejom Kišjuhasem, kao univerzitetskim nastavnikom, osobom koja se dosledno, godinama, iz nedelje u nedelju obračunava sa nacionalistima svojim pisanjem i govorenjem u retkim preostalim slobodnim medijima. Mi smo srećni što takvi ljudi obrazuju našu decu i nadamo se da će ih biti više. Jer ništa nije važnije od toga da se mlade generacije obrazuju u skladu sa vrednostima građanskog društva, a uprkos nacionalistima koji nam zagorčavaju život već više od 30 godina - kaže se u saopštenju Građanske Vojvodine.

BONUS VIDEO:

DA LI JE OVAJ ČOVEK NORMALAN?! Hteo da izbegne gužvu, skrenuo sa puta, završio u provaliji! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.