VETAR DUVA KA BUGARSKOJ, SITUACIJA NA STAROJ PLANINI BOLJA! Marić: Očekuje se da ćemo požar gasiti iz vazduha!
Predrag Marić, Foto: Beta

nisu ugrožena naselja

VETAR DUVA KA BUGARSKOJ, SITUACIJA NA STAROJ PLANINI BOLJA! Marić: Očekuje se da ćemo požar gasiti iz vazduha!

On je prethodno objavio da je Ministarstvu Rusije za vanredne situacije upućena molba da pošalje veliki vatrogasni aviona "Iljušin 76"

Objavljeno:

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je danas situacija sa požarom na Staroj planini bolja jer vetar duva u pravcu Bugarske, saopštio je MUP.

Marić je naveo da će nakon što helikopter MUP-a obavi izvidjanje, odlučiti da li je moguće požar gasiti iz vazduha.

- Na gašenju požara angažovano je više od 200 ljudi. Očekuju se naleti helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova radi izviđanja, a pošto su uslovi danas povoljniji očekujem da će se i na Staroj planini požar gasiti iz vazduha - naveo je Marić.

On je prethodno objavio da je Ministarstvu Rusije za vanredne situacije upućena molba da pošalje veliki vatrogasni aviona "Iljušin 76".

- Očekujem da u narednih par dana letilica bude ovde i to bi značajno rasteretilo rad ljudi na terenu s obzirom na to da je reč o avionu koji nosi 42 tone vode i može da dejstvuje na najnepristupačnijim delovima Stare planine -rekao je Marić.

Govoreći o situaciji u Pčinjskom okrugu, Marić je naveo da su na toj teritoriji aktivna četiri požara, da nisu ugrožena naseljena mesta i da nema opasnosti po živote ljudi.

- Na gašenju požara u Pčinjskom okrugu angažovana su tri helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova - kazao je Marić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.