DA LI JE DAČIĆ IZIGRAO VUČIĆA? Naprednjaci i socijalisti OTVORENO RATUJU oko ZASLUGA za POVLAČENJE PRIZNANJA Kosova
Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, Foto: Beta / Miloš Miškov

BUKTI RAT

DA LI JE DAČIĆ IZIGRAO VUČIĆA? Naprednjaci i socijalisti OTVORENO RATUJU oko ZASLUGA za POVLAČENJE PRIZNANJA Kosova

Baš se zakuvalo

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Nove iskre na relaciji SNS-SPS prete da zapale buktinju u vladajućoj koaliciji, a tema je ko je najzaslužniji za odluku 15 država da povuče priznanje tzv Republike Kosovo!

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uzburkao je strasti u koaliciji rečima izgovorenim u intervjuu Espresu, da šef srpske diplomatije Ivica Dačić uzima zasluge predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada su u pitanju povlačenja priznanja Kosova.

- Kao što gospodin Dačić pokušava da sve što je dobro u međunarodnoj politici i međunarodnim odnosima pripiše sebi. Tako kaže da je rezultat povlačenja priznanja tzv Republike Kosovo rezultat samo njegovog rada. To je pre svega autoritet i ugled koji predsednik države ima. Ne kažem da nije radio i on, ali ne možete da kažete da je sve to ministar spoljnih poslova sam izneo bez angažmana najuglednijeg čoveka iz ove države i čoveka koji ima najveći međunarodni autoritet a to je predsednik - rekao je Vučević za naš portal i tako dodatno zakuvao odnose u koaliciji.

foto: Espreso.co.rs

Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže za Espreso da podržava izjavu Miloša Vučevića.

- Dačić nastupa kao da radi samostalno i kao da je sve rezultat isključivo njegovog rada. To nije ni korektno, ni istinito, jer je kompletnu spoljnu politiku Srbije, njen pravac i prioritete definisao Aleksandar Vučić, kao što je svojim radom trasirao put za sprovođenje te spoljne politike. A ovo što radi Dačić je kao kada bi pomoćni trener jednog fudbalskog tima uspehe tog tima predstavljao kao isključivo svoje, a da, pritom, prećuti ulogu glavnog trenera koji vodi treninge, utakmice, osmišljava taktiku, vrši odabir igrača i sve ostalo što najdirektnije utiče na uspeh tima - rekao je za naš portal Jovanov.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

S druge strane potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević za Espreso kaže da Dačić i socijalisti snažno podržavaju Aleksandra Vučića.

- Razumem da politička borba ponekad podrazumeva da svako ima svoju partijsku filozofiju i pristup, ima takvih tonova. Ivica Dačić i SPS podržavaju Aleksandra Vučića zato što je to dobro za Srbiju, isto tako mislim da je Aleksandar Vučić predložio Ivicu Dačića za Ministra spoljnih poslova zato što misli da radi dobro za Srbiju. Prema tome oni su zajedno i nema potrebe da ih dele. Sve što Ivica Dačić radi na nivou spoljne politike radi u dogovoru sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Najvažnije je da nastavimo da radimo zajedno u interesu Srbije i da podržavamo i pozdravimo svaku novu odluku o povlačenju jednostanog proglašenja. Predsednik SNS Aleksandar Vučić i predsednik SPS Ivica Dačić napravili su dugoročno i strateško partnerstvo, suštinski je najvažnije da su rezultati tog partnerstva vidljivi i prepoznatljivi i da ih građani vrednuju na pravi način - kaže Milićević za naš portal.

foto: Stefan Kojić

Funkcioner SPS Novica Tončev kaže za Espreso.co.rs da se Dačić i Vučić nadljudskim naporima bore za otpriznanje Kosova.

- Svi vide da od 2012. godine do danas Vučić i Dačić zajedničkim snagama čine nadljudske napore u vezi sa aktivnostima koje rezultiraju povlačenjem priznanja lažne države Kosovo. Između Vučića i Dačića do sada nikada nije bilo sujete i takmičenja oko ključnih državotvornih tema. Rešavanje kosovskog čvora je timski rezultat, iako svako deluje u domenu svojih nadležnosti, ali strategija je zajedničkim snagama podržana. S obzirom da je to najvažnije državno i nacionalno pitanje nije umesno da oko te tačke spajanja funkcioneri SNS i SPS nadmeću u medijima, jer to raduje naše neprijatelje - kaže Tončev za naš portal.

foto: Filip Plavčić

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.