Srbija uputila protesnu notu ambasadoru Albanije, a on odbio da je primi!

Reakcija srpske vlade

Srbija uputila protesnu notu ambasadoru Albanije, a on odbio da je primi!

Incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji fudbalske utakmice visokog rizika sa Srbijom, ističe Ministarstvo spoljnih poslova povodom kamenovanja autobusa sa fudbalskom reprezentacijom Srbije u Tirani
Objavljeno: 23:34h

Povodom napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije u Tirani, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je večeras protesnu notu albanskom ambasadoru Iljiru Bočki. - Republika Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice - ističe se u saopštenju MSP, i dodaje da se očekuje da počinioci incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i kažnjeni. Kamenovan autobus sa srpskim fudbalerima u Tirani! (FOTO) (VIDEO)

Dado Đilas
- Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje 'da se nije ništa desilo' - navedeno je u saopštenju MSP. Pogledajte kako je kamenovan autobus sa srpskim fudbalerima! (VIDEO) Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.