BUKTI RAT SNS I SPS! Šormaz kad uzme PUŠKU i VIKNE: Moramo u OPOZICIJU, socijalisti ISMEVAJU naprednjaka!
Dragan Šormaz i funkcioneri SPS ušli u klinč, Foto: Fejsbuk, Vladimir Sporčić

SVE GORI

BUKTI RAT SNS I SPS! Šormaz kad uzme PUŠKU i VIKNE: Moramo u OPOZICIJU, socijalisti ISMEVAJU naprednjaka!

Opasno se zakuvalo u odnosima između naprednjaka i socijalista

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Poslanik i funkcioner Srpske napredne stranke Dragan Šormaz izazvao je pravi haos u vladajućoj koaliciji izjavom da "SPS treba da bude u opoziciji". Nisu mu ostali dužni ni socijalisti.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da SNS ne treba da pravi koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i da je vreme da ta stranka "krene da stiče iskustvo opozicionog rada", piše list Danas u izdanju za utorak.

Upitan šta bi poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada bi ga pitao da li SNS treba da "vuče na svojim leđima stranke koje nikada ne bi same prešle cenzus",

Šormaz je naveo da prema PUPS-u ne može da se odredi, a da je predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin "lojalan partner i da treba da ostane u koaliciji".

foto: youtube/printsvreen/O2.tv

"SDPS treba pustiti da traži drugi put, stranku gospodina Popovića takođe, a sa SPS-om ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada", rekao je Šormaz u intervjuu za Danas.

Na ove reči reagovali su i funkcioneri Socijalističke partije Srbije.

Ministarka u vladi i funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović kaže za naš portal da su građani ti koji odlučuju ko će u opoziciju, a ne Šormaz.

foto: Dado Đilas

- Socijalisti će u interesu Srbije i njenih građana i dalje biti aktivni i činiće sve i u narednom periodu da ljudima i zemlji bude bolje.Građani će svojim glasovima, a ne Dragan šormaz da pozicioniraju SPS - rekla je ministarka za Espreso.

Šef poslaničke grupe SPS u Skupštini Srbije i potpredsednik parlamenta Đorđe Milićević kaže za Espreso da Dragan Šormaz nije taj koji odlučuje o sudbini SPS.

- Dragan Šormaz nije neko ko može da se pohvali i odlučuje o tome da li Socijalistička partija Srbije treba ili ne da ostane u vlasti jer je svima opšte poznato da se takvi dogovori i pregovori obavljaju na najvišem nivou između predsednika SNS Aleksandra Vučića i predsednika SPS Ivice Dačića, koji su napravili jedan dugoročan i strateško partnerski odnos, a suštinski je najvažnije da rezultate tog odnosa na najbolji način prepoznaju i vrednuju građani, pa ne bi trošio svoje dragoceno vreme koje koristim isključivo kako bi doprineo vladajućoj koaliciji da idemo zajedničkim snagama, kao i do sada, u pravcu boljitka i uspeha naše države, kako bi naši gradjani živeli bolje (što se vidi iz god u godinu) - rekao je Milićević i dodao:

foto: Stefan Kojić

- Samim tim, ne dozvoljavam sebi “luksuz” koji očigledno gospodin Šormaz daje sebi za pravo da komentarišem o stavrima koje nisu na meni da odlučujem - zna se ko to radi i ko će o takvim stavrima odlučiti. Ja njemu želim sve najbolje, i savetujem mu da neguje korektan odnos ka partnerima jer je takav odnos uvek na ceni i može mnogo više da doprinese u sustini zajedičkog funkcionisanja, nego medijaki istupi i traženja teme kako bi došao do kratkoročne medijske slave koju pokušava da dobije u zadnje vreme.

Narodna poslanica u Skupštini Srbije Snežana Paunović kaže za Espreso da Dragan Šormaz neće biti taj koji će odlučivati o koalicijama pre i nakon izbora.

- Ljudski je pokajati se usled nepromišljene izjave, poštujem to. Poštovaću i pokajanje kada se ne ostvari ovo nadanje. Odluku o tome ko je vlast, a ko opozicija doneće građani Srbije, a postizborne koalicije, sigurna sam, neće biti predmet odluke kolege Šormaza - kaže Paunovićeva za naš portal i dodala:

foto: Fejsbuk

- Ne brinem ja za status Socijalističke partije Srbije dok je Ivice Dačića.

Funkcioner SPS Novica Tončev kaže za Espreso da Šormaz nije nikakav uticajni faktor u SNS.

- Naprednjaci imaju svoje stranačke organe i predsednika koji trasira stranačku politiku rukovodeći se najboljim interesima države. Nije nikakva tajna da SNS ima većinu i bez SPS, ali predsednik Vučić je više puta objasnio da politika nije prosta matematika. Ne mislim da je kolega Šormaz toliko uticajan faktor da može da formuliše politiku, stavove i odluke u SNS i to je njegov lični stav - kaže nam Tončev i dodaje:

foto: Filip Plavčić

- Međutim, Šormaz je strašni lovac, ako uzme pušku u ruke i podvikne malo jače, mi nemamo kud - moraćemo u opoziciju i to je za ljude.

Ministarstar rudarstva i energetike, ministar Aleksandar Antić smatra da ovo nije odluka pojedinaca.

Aleksandar Antić
Aleksandar Antić foto: Marina Lopičić

- Gospodin Šormaz svakako nije osoba koja će odlučivati da li će Socijalistička partija Srbije biti na vlasti ili u opoziciji. To čak nije pojedinačna odluka funkcionera SNS i SPS, već je u pitanju promišljena, odgovorna strategija rukovodstava dve najveće partije u Srbiji, pre svega predsednika Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, koje su još 2012. godine izabrale da grade svoje dugoročno partnerstvo. Da je SNS nezadovoljan takvom odlukom, siguran sam da bi je do sada promenio, imajući u vidu da je najveća partija u zemlji. Međutim to se nije dogodilo, što znači da su obe partije u međusobnoj saradnji prepoznale kvalitetan i efikasan način da u delo sprovedu mnoge zajedničke tačke koje se tiču napretka Srbije, jačanja naše ekonomije i zaštite ključnih državnih interesa. U savezu SNS-a i SPS-a Srbija po prvi put ima na svom čelu odgovoran politički savez, koji svoj uspeh meri samo po uspehu koje postiže država Srbija i svaki njen građanin pojedinačno. Sve dok je tako, naše partnerstvo biće čvrsto i imaće podršku ogromne većine građana, a ja sam uveren da će to biti slučaj i u godinama pred nama - rekao je Antić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.