TOMA NIKOLIĆ SE BAHATI I ŽIVI KAO CAR U LUKSUZNOJ VILI! Njegov život plaćaju građani PAPRENO i to ovaj IZNOS
Tomislav Nikolić i vila u Užičkoj 23, Foto: Printscreen Google Maps, Zorana Jevtić

IMA SE, MOŽE SE

TOMA NIKOLIĆ SE BAHATI I ŽIVI KAO CAR U LUKSUZNOJ VILI! Njegov život plaćaju građani PAPRENO i to ovaj IZNOS

Ovo je zaista bahatost...

Objavljeno:

Kao bomba odjeknula je vest o zahtevima nekadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića o preuređivanju njegove rezidencije u Užićkoj 23. Kako saznaje naš portal država za mesečne izdatke, a za funkcionisanje i održavanje vile od 800 kvadrata u proseku izdvaja oko 5.000 evra.

Tomislav Nikolić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom živi u rezidenciji u Užićkoj 23 na Dedinju, a u toj vili je ostao uprkos činjenici da nije više šef države.

I ne samo što i dalje u njoj živi sa suprugom, pored stana koji poseduje u glavnom gradu i kuće u svom rodnom mestu Bajčetini, već je ovaj objekat dok je on u njemu i renoviran, naravno novcem građana Srbije.

Tender je, kako saznajemo raspisan u drugoj polovini 2017. godine, kojim se tražilo saniranje krovnog pokrivača, podkonstrukcije i unutrašnjosti pomoćnog objekta u ovom kompleksu u vrednosti od nekoliko miliona dinara.

Pre ovog renoviranja, takođe o trošku države, na istom mestu je renoviran i bazen, a plaćeno je i ispitivanje vode.

foto: Dragana Kadić

Najnovije je da je Tomislav Nikolić tražio da mu se postavi tenda što će građane Srbije koštati 960.000 dinara sa PDV.

Sve to stoji u planu javnih nabvki Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, pa će nakon renoviranja bazena, postavljanjem tende biti zaokruženo letje ulepšavanje vile u kojoj porodica Nikolić boravi i nakon prestanka funkcije predsednika države.

Sve to plaća se iz budžeta Srbije iako Nikolić nije više na funkciji predsednika države, a osnov za ovakve njegove prohteve leži u promeni uredbu o nepokretnostima za reprezentativne potrebe, koju je Vlada zbog njega morala da izmeni novembra 2018. godine. Tom promenom, mu je dat legitimitet za dalji boravak u vili od 800 kvadrata u Užičkoj 23.

foto: Printscreen Google Maps

Pored troškova uređenja vile u Užičkoj 23 , građani plaćaju i održavanje objekta.

Prema našim saznanjima, Nikolića i njegove ukućane i dalje opslužuje Uprava, a to znači da je bivšem predsedniku, uz plaćene komunalije za život u luksuznoj vili, omogućeno i da naručuje hranu i namirnice iz ove službe Vlade Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.