HAOS U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Funkcioneri DS ucenili LUTOVCA, traže da JAVNO kaže DVE stvari ĐILASU I JEREMIĆU
Zoran Lutovac na sednici GO Demokratske stranke, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

SAZNAJEMO!

HAOS U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Funkcioneri DS ucenili LUTOVCA, traže da JAVNO kaže DVE stvari ĐILASU I JEREMIĆU

Sve veći broj ljudi protivi se bojkotu izbora...

Objavljeno:

Pojedini funkcioneri Demokratske stranke i poslanici traže da demokrate ne bojkotuju izbore, jer smatraju da bi ta odluka bila pogubna za samu stranku i traže od Zorana Lutovca da se javno ogradi od te ideje!

Kako saznaje naš portal veliki deo poslaničkog kruga DS-a nije zagovornik bojkota, kao i da je pitanje da li će ta struja biti dovoljno jaka da pobedi struju predsednika stranke Zorana Lutovca.

- Pojedini funkcioneri i poslanici ne misle da je ideja za bojkot dobra po DS. Oni su svesni da bi takva odluka, u ovom momentu kada je stranka na istorijskom minimumu po podršci u narodu, bila pogubna. Mnogi podsećaju kako je DS prošao poslednji put kada su bojkotovali izbore - tvrdi naš izvor iz Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima struja koja je protiv bojkota u stranci želi da "natera" lidera Zorana lutovca da se javno ogradi od ideje bojkota koju forsiraju Vuk Jeremić i Dragan Đilas, nekadašnji prvaci te stranke.

Šef poslaničkog kluba DS-a u Skupštini Srbije Goran Ćirić kazala je za "Novosti" da će ta stranka o bojkotu izbora odlučivati početkom septembra.

foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanica i funkcionerka DS Gordana Čomić na pozive i poruke našeg portala kako bi odgovorila na to da li je tačno da pojedini funkcioneri žele da se ograde od bojkota nije odgovarala.

Narodna poslanica DS Aleksandra Jerkov takođe nije bila raspoložena za priču o situaciji u DS i bojkotu izbore.

Ona je u prethodnim izjavama za medije kada je govorila o bojkotu rekla sledeće:

foto: Dragana Udovičić

„Ne može svrha naše politike biti da bojkotujemo izbore. Treba da uradimo sve što možemo da izbori budu slobodni, a tu, plašim se, ne radimo dovoljno“.

A poslanik demokrata Balša Božović na naše pitanje samo je kratko odgovorio:

"Demokratska stranka doneće definitivnu odluku po pitanju bojkota na sledećoj sednici Glavnog odbora stranke", rekao je Božović za naš portal.

foto: Stefan Kojić

Ovo nije prvo protivljenje pojedinih funkcionera demokrata po pitanju bojkota i ranije su pojedini funkcioneri stranke izlazili javno i govorili da su protiv ovakve odluke za koju se zalažu pojedini funkcioneri SzS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.