RADULOVIĆ DOVEO TVITERAŠE DO LUDILA: Pisao o autošovinizmu, patriotizmu i Nikoli Tesli, a oni ga URNISALI!
Saša Radulović je izazvao gnev tviteraša, Foto: Filip Plavčić

ludilo

RADULOVIĆ DOVEO TVITERAŠE DO LUDILA: Pisao o autošovinizmu, patriotizmu i Nikoli Tesli, a oni ga URNISALI!

Njegova definicija nije se dopala izvesnom Đošimi, kojem i na samom profilu piše kako se zalaže za antifašizam, ateizam, te alternativni "put".

Objavljeno:

Saša Radulović, predsednik pokreta "Dosta je bilo" i izvesni Đošima upali su u brutalan "klinč", nakon što je Radulović izneo svoje tumačenje autošovinizma i patriotizma.

- Autošovinizam se očituje u tome da poštuješ pripadnike svih drugih naroda, osim svog. Prema svom narodu ljudi koji se izdaju za "drugu" Srbiju, osećaju čudan prezir koji se graniči sa mržnjom. Patriotizam se očituje u tome da poštuješ sve ljude, a najviše voliš svoje - napisao je Radulović na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Sve je počelo nakon što je hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Goran Grlić Radman rekao da se i Hrvati i Srbi mogu ponositi Nikolom Teslom koji je "univerzalan čovek koji je doprineo čovečanstvu".

Tako je Radulovićeva misao ponikla baš iz ove problematike, pa su usledili i komentari. On je između ostalog napisao i da je javnost na meti pokušaja "druge Srbije" da ubedi celu Srbiju da se ne može reći da je Tesla, sin pravoslavnog sveštenika, Srbin, ali da se može reći da je Hrvat, jer u stvari pripada celom čovečanstvu".

- Bez ikakve dileme se može reći da Tesla pripada celom čovečanstvu. Baš kao i Pupin ili Milanković. Ali isto tako se sa sigurnošću može reći da su Srbi i da nijednom drugom narodu ne pripadaju. Tesla, sin pravoslavnog sveštenika, Srbin, ali da se može reći da je Hrvat, jer u stvari pripada celom čovečanstvu. - napisao je Radulović, takođe.

No, njegova definicija nije se dopala izvesnom Đošimi, kojem i na samom profilu piše kako se zalaže za antifašizam, ateizam, te alternativni "put".

- Nacionalizam je kad ne razumeš patnje drugog naroda i čak te i ne zanimaju a takođe je i kad ne razumeš delove svog naroda koji razume patnje tuđeg naroda pa ih nazivas autošovinistima... Briši ovo karikaturo od čoveka, isti si kao ovi glupanderi iz Levijatana i Blaternative... - napisao je ovaj tviteraš.

Mnogi su se još pridružili, pa uputili brutalne uvrede na račun Radulovića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.