ALEKSANDAR VUČIĆ O UPADU U PREDSEDNIŠTVO SRBIJE: Sledeći put će ih sačekati žene, molim samo da ih NE BIJU!
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

NA SVE TEME

ALEKSANDAR VUČIĆ O UPADU U PREDSEDNIŠTVO SRBIJE: Sledeći put će ih sačekati žene, molim samo da ih NE BIJU!

Govorio je o jučerašnjim događajima ispred zgrade Predsedništva

Objavljeno: 14:31h

Predsednik Srbij, Aleksandar Vučić danas se u 13 časova obratio javnosti Srbije.

Govorio je o jučerašnjim događajima ispred Zgrade Predsedništva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sinoć tokom protesta "1 od 5 miliona" obezbeđenje koje čuva zgradu Predsedništva Srbije reagovalo u skladu sa zakonom i skolonilo okupljenje iza ograde koju su pokušali da probiju i tako upadnu u predsedništvo.

O pitanju Kosova i Metohije, Predsednik Srbije je rekao sledeće:

- Mi sada živomo sa taksamo, to je veliki gubitak i naš rast bi bio veći da taj problem nemamo, ali šta da radite to su to nerazumne odluke.

Vučić o aferi reketiranje: Biće tu još iznenađenja

Na pitanje novinara o "aferi reketiranje" u Severnoj Makedoniji, predsednik je rekao da se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država.

- Kako saznajem iz dobro obaveštenih italijanskih izvora, biće tu još iznenađenja, a sada verujem da Zoran Zaev razume ono što sam mu govorio za određena lica - rekao je Vučić.

Predsednik je prevashodno govorio o napadu na Zgradu Predsedništva:

- Svi koji su branili Predsedništvo su dobri momci, koji imaju besprekoran dosije. Ja nemam privatno obezbeđenje, i ne želim da čujem da više bilo ko napada momke koji su radili svoj posao. Oni su primili metak za ovu zemlju. Vučić je ponovio da je fizičko obezbeđenje reagovalo štiteći zakon, veoma blago, bez oružja i oruđa i uz minimalnu primenu sile, kada su demonstranti nasilno srušili ogradu i pokušali da upadnu u zgradu.

Takođe se osvrnuo i na sastanke vlasti i opozicije, rekavši da nemaju nikakav predlog, već dođu da kažu kako će bojkovati izbore:

- Prihvatićemo koje god predloge imate, sve što traže prihvatamo, ali konačno to uradite. Radite šta god hoćete sa biračkim spiskovima, a je l ste primetili da niko nije rekao da smo sve prihvatili. Šta još hoćete od nas?! Meni ne smeta što imaju svoje medije, sad ću ja njima da se mešam u uređivačku politiku, pa ne pada mi napamet.

Naglasio je da nije srećan zbog načina na koji se problemi rešavaju:

- Nisam srećan jedino kada neko misli da probleme može da rešava nasiljem, rekao je predsednik.

Na pitanje novinara da li je obezbeđenje reagovala u skladu sa zakonom, predsedik je rekao sledeće:

- Obezbeđenje je reagovalo u skladu sa zakonom, čak i mnogo blaže. Ja sam im čak i to rekao što su se držali zakona, ja sam im rekao, ljudi, pustite ih. Zato kažem sad samo u obezbeđenju treba da budu žene i devojke.

Aleksandar Vučić je imao i molbe za predstavnike vlasti:

- Zamoliću da se svake subote sklone ograde, jedino ih molim da ne upadaju u Predsedništvo! Molim i sve pripadnike službe bezbednosti da im čak dopuste i kršenje zakona koje nije direktno ugrožavanje bezbednosti lica i objekata, to je moja mobla za nadležne državne organe, naglasio je Aleksandar Vučić.

Saopštio je i da mu je krivo što nije bio u Beogradu kada se sve događalo:

- Krivo mi je što nisam bio u Bogradu kada se sve desilo, već sam radio i bio uzbuđen u vezi sa investicijama. Ja nisam ni znao, tek sam u 12.20 noću dobio informaciju da je bio nekakav indident. Ali ovo je upozorenje da se poštuju zakoni, spolja samo da budu devojke koje će da im ukazuju da krše zakone

Bitno mu je i to da se u Srbiji ne dogode scene iz Pariza:

- Pozivam sve ljude i iz policije i vojne policije i mog neposrednog obezbeđenja, da im dopuste da mi priđu, ali nemojte da im dopustimo da izazovu krvoproliće i incidente. Moramo da sačuvamo mir u zemlji, ja neću scene iz Pariza. Ja neću scene iz Pariza, ne želim da se to ovde ponavlja.

Ono što je predsednku najviše bilo krvio je to što su maloletna lica korišćena za ovaj protest:

- Ako neko upada u zgradu predsedništva, nadležni moraju da reaguju. Zloupotrebljavana su maloletna lica, što me je najviše uzemirilo. Oni koji šalju decu na proteste moraju da preduzmu odgovornost. Ispred Predsedništva je juče bilo 225 ljudi, nekada gađaju toalet papirima, pišu na zidu i uvek to rade. Pokušali smo da tom ogradom smanjimo naš prostor i omogućimo im da budu bliže Predsedništvu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.