VUČIĆ O ULASKU U NATO PAKT: Sad je konačno SVE JASNO!
Aleksandar Vučić, Foto: Prentscren

izjavio je

VUČIĆ O ULASKU U NATO PAKT: Sad je konačno SVE JASNO!

Vučić je rekao da je bilo dovoljno da se uporede vojne parade koje je Srbija organizovala u Nišu i koju je Hrvatska organizovala u Kninu pa da se vidi koliko je Srbija dramatično napredovala

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom dogovora o formiranju Saveta ministara BiH, da se Beograd ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja ali da Srbija neće ulaziti u NATO, niti u bilo koji drugi vojni savez.

"Srbija se ne meša u stvari drugih zemalja. Njihova odluka je odluka političkih stranaka i organa u BiH. Srbija neće u NATO niti u bilo koji drugi savez. Mi sami brinemo o svojoj bezbednosti", rekao je on.

Vučić je rekao da je bilo dovoljno da se uporede vojne parade koje je Srbija organizovala u Nišu i koju je Hrvatska organizovala u Kninu pa da se vidi koliko je Srbija dramatično napredovala.

"Napredovali smo jer želimo da budemo slobodni, da ne zavisimo od bilo koga drugog. Da sami čuvamo svoje nebo, zemlju i reke", rekao je on i dodao da BiH ima pravo da odluči šta god želi, "iako je drugo pitanje šta Srbi o tome misle". ; Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je on ambasador u Srbiji i da nema ovlašćenja da komentariše dogadjaje u drugoj zemlji.

"Što se tiče NATO, mi poštujemo to što je Srbija neutralna", rekao je on i dodao da Rusija smatra da ta odluka u najvećoj meri odgovara stabilnosti u regionu.

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine - Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović, postigli su pre četiri dana dogovor o formiranju Saveta ministara BiH i potpisali Principe za formiranje vlasti na nivou BiH, deset meseci posle održabih izbora.

Jedna od spornih tačaka bio je i godišnji program za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO, na čemu je insistirala SDA.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.