SRBE KAŽNJAVAJU GORE OD HITLEROVE NEMAČKE! Profesor iz LONDONA otkrio surovu istinu koja nam se neće svideti
Džordž Semjueli o Srbima, Foto: Prentscren

TEŠKE REČI!

SRBE KAŽNJAVAJU GORE OD HITLEROVE NEMAČKE! Profesor iz LONDONA otkrio surovu istinu koja nam se neće svideti

Sve je rekao...

Objavljeno:

Džordž Semjueli, ekspert za Balkan sa londonskog Instituta za globalnu politiku, skreće pažnju na jedan, kako kaže, zanimljiv momenat — da su Srbi koji nisu izgubili nijedan rat na Balkanu tretirani kao nacistička Nemačka posle Drugog svetskog rata, koja je izgubila rat i bezuslovno se predala, što podrazumeva da ste krivi za sve.

„Doduše, nacistička Nemačka i jeste bila kriva za sve. A ovde Srbi nisu izgubili nijedan rat, a tretiraju ih kao da su za sve krivi. Kada pogledate spisak optuženih u Hagu, to su skoro sve sami Srbi i to ne bilo koji, nego Srbi na veoma visokim položajima, dok su druge nacionalne grupe imale među optuženima ljude obično na znatno nižem nivou i nikad nisu zaista optuženi za zločine počinjene nad Srbima. To je kao da imate zeleno svetlo za sve što radite Srbima“, konstatuje Semjueli.

Podsećajući i na zločine nad Srbima u NDH tokom Drugog svetskog rata, on primećuje da to jeste bio genocid, a da su u socijalističkoj Jugoslaviji Srbe naterali da zaborave šta im se desilo, a onda je devedesetih od njih traženo da prihvate novu, nezavisnu hrvatsku državu.

„Rečeno im je — morate to prihvatiti, dosta priče o onom što je nekad davno bilo. Drukčiji je stav prema Srebrenici. Tu kažu: pričajte još o tome“, objašnjava Semjueli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.