NIKAD SE OLUJA DESILA NE BI DA SRBIN SRBINA IZDAO NIJE! Šapić potresnim rečima o rani koja je svima na duši
Šapić o operaciji "Oluja", Foto: Vladimir Milovanović, Printscreen/RTS

izneo mišljenje

NIKAD SE OLUJA DESILA NE BI DA SRBIN SRBINA IZDAO NIJE! Šapić potresnim rečima o rani koja je svima na duši

Operacija je zvanično trajala 4 dana, završila se padom Republike Srpske Кrajine i uspostavljanjem kontrole Republike Hrvatske nad tom teritorijom

Objavljeno:

Operacija Oluja je bila vojna akcija Republike Hrvatske u avgustu 1995. godine, a cilj ove operacije je bio zauzimanje najvećeg dela teritorije Republike Srpske Кrajine, nepriznate države formirane na teritoriji novonastale nezavisne Hrvatske, koja je bila aktivna za vreme rata vodeći politiku zasnovanu na težnji Srba u Hrvatskoj da ostanu u Jugoslaviji.

Operacija je zvanično trajala 4 dana, završila se padom Republike Srpske Кrajine i uspostavljanjem kontrole Republike Hrvatske nad tom teritorijom.

Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju je operaciju „Oluja“ u prvostepenoj presudi hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču okarakterisao kao udruženi zločinački poduhvat, sa ciljem trajnog i prisilnog proterivanja najvećeg dela Srba sa prostora bivše Republike Srpske Кrajine u Hrvatskoj. Takođe, u drugostepenoj presudi su takve tvrdnje odbačene i generali su oslobođeni svih optužbi.

Ipak, povodom sećanja na operaciju Oluja, oglasio se i predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić koji je kazao da se "Oluja", prema njegovom mišljenju nije ni desila.

Takođe, osvrnuo se na to kako su Srbi retko gubili ratove, ali da ih je često ubijala nesloga. Osim toga, napomenuo je, da je vreme, da se ujedinimo oko srpskog nacionalnog interesa.

foto: Printscreen

Šta vi mislite o svemu ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.