PREŠAO JE NA CRVENO SVETLO PA SE BRANI ĆUTANJEM? Palma OPELEO po HARADINAJU! PROGNOZIRA I ISHOD U HAGU
Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, Foto: Nemanja Nikolić

Reagovanje

PREŠAO JE NA CRVENO SVETLO PA SE BRANI ĆUTANJEM? Palma OPELEO po HARADINAJU! PROGNOZIRA I ISHOD U HAGU

Dodao je kako nije čuo nijedno saopštenje opozicije po ovom pitanju....

Objavljeno:

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kazao je povodom slučaja Ramuša Haradinaja da je ishod tog procesa već poznat, te da neće biti podignuta optužnica protiv njega.

- Ja juče nisam čuo nijedno saopštenje opozicije u Srbiji o Ramušu Haradinaju. Gde je bio Haradinaj? Branio se ćutanjem? Pa šta je on prešao na crveno svetlo, pa ga je zaustavila policija i onda se branio ćutanjem. Čak je po izlasku iz zgrade suda u Hagu govorio na srpskom jeziku sa ironijom da pokaže Srbima kako se on branio ćutanjem. Sudije u Specijalnom sudu za ratne zločine pripadnika OVK su iz zemalja koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i iz zemalja koje su bombardovale Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine i ishod tog suđenja je unapred poznat i neće biti ni optužnice protiv Haradinaja - zjavio je Marković gostujući na TV Prva. - Veoma je dobro što je to predsednik Srbije Aleksandar Vučić procenio da će tako biti i da je ishod unapred poznat. Do sada je 13 zemalja povuklo priznanje takozvanog nezavisnog Kosova. Ivica Dačić kao jedan od najboljih ministara spoljnih poslova svih vremen mi je rekao da će još dve zemlje povući priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Javnost će uskoro saznati o kojim državama se radi. Zahvaljujući predsedniku Srbije Vučiću i ministru Dačiću prvi put se desilo da Srbija pobedi tamo gde se donose odluke o tome da li će takozvano nezavisno Kosovo ući u Unesko i Interpol. Pravda je pobedila i Ameriku i ostale velike sile. To znači da i kada sledeći put kosovski Albanci budu tražili da se donese neka odluka u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, to ne može proći bez saglasnosti Srbije - rekao je on.

- Ja želim da pošaljem poruku onim zemljama koje daju nalog Haradinaju i Tačiju da donose neke odluke koje u formalnom smislu nigde ne stoje, da to više ne rade. Srbija zna koje su to države koje daju takve naloge. Srbija hoće da se reši kosovski problem, ali ne na način kako to kosovski Albanci i njihovi sponzori žele i da ucenjuju Srbiju. Ramušu Haradinaju je mesto u ćeliji Haškog tribunala i on je najveći ubica i ratni zločinac od Prvog svetskog rata - dodao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.