TRAMP ŠALJE JASTREBOVE KOJI SU UBILI SSSR DA JEDNOM ZAUVEK REŠE KOSOVO! Ovo se Srbima i Albancima neće svideti
Donald Tramp i Kosovo..., Foto: Ap, Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

OTKRIVAMO!

TRAMP ŠALJE JASTREBOVE KOJI SU UBILI SSSR DA JEDNOM ZAUVEK REŠE KOSOVO! Ovo se Srbima i Albancima neće svideti

Šta sprema Vašington za Balkan

Objavljeno:

Jastrebovi nadleću Kosovo i spremaju rešenje za njega. Vašington je ponovo, na inicijativu predsednika SAD Donalda Trampa, oformio Odbor za trenutnu opasnost, takozvanu grupu „jastrebova“, koja će se pored svih tema baviti i Balkanom, a smim tim i problemom Kosova.

Odbor za trenutnu opasnost, takozvana grupa „jastrebova“, tokom Hladnog rata sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka vodila je kampanju protiv opasnosti od Sovjetskog saveza. Nedavno je oživljena uz pomoć Stiva Benona, bivšeg glavnog stratega predsednika Donalda Trampa.

Odmah po formiranju ove grupe Vašington se oglasio i rekao da je cilj ovog odbora kako bi upozorio na opasnost od Kine, prenosi „Njujork tajms“.

Nakon što su svojevremeno odbačeni kao ksenofobi, članovi grupe sada smatraju da su njihovi stavovi sve više prihvaćeni u administraciji predsednika Trampa, gde su skepticizam i nepoverenje u Kinu izraženi.

Strah od Kine dominira, od Bele kuće, preko Kongresa, do federalnih agencija, gde se uspon Pekinga bez pogovora smatra kao pretnja ekonomskoj i nacionalnoj sigurnosti i kao najveći izazov 21. veka.

foto: AP

Ipak, kako saznajemo jedna od tema ovog Odbora biće i Balkan i Kosovo, naročito kada se uzme u obzir da u njemu vedi i oblači Stiv Benon, čovek koji je više puta iskazao interesovanje za ovaj deo Evrope.

Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa, koji je i najzaslužniji za njegovu pobedu na predsedničkim izborima u Americi, tvrdi da bi Balkan u novom geostrateškom okruženju mogao dobiti mnogo važnije mesto na svetskoj sceni.

- Evropa je veoma važna za predsednika Trampa i očigledno vrlo važna za Sjedinjene Države, jer ste vi majka-civilizacija iz koje je novi svet nastao - rekao je ranije za medije Benon, tačnije u intervjuu za RTRS.

Mišljenja je da će Balkan postati mnogo važnije mesto na svetskoj sceni, gde u novom geostrateškom okruženju Kina, Iran i Turska formiraju neku vrstu saveza.

foto: Profimedia

Kada je reč o Hladnom ratu, Benon smatra da on nije završen.

- Mislim da je vrlo važno ono što se desilo u Helsinkiju, to je pozitivno. Ponuda Putinu da poseti Vašington takođe je pozitivna, nakon čega je Putin pozvao predsednika Trampa u Rusiju. Mislim da je to način na koji treba komunicirati - kaže Benon.

Njegova čuvena izreka je:

„Jedna strana će pobediti, a jedna će izgubiti.“

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.