UDAR NA ŠEŠELJA: Kritiku sa ove strane NIJE OČEKIVAO!
Vojislav Šešelj, vođa SRS, Foto: AP Darko Vojinović

UDAR NA ŠEŠELJA: Kritiku sa ove strane NIJE OČEKIVAO!

Zbog obraćanja Vojislava Šešelja, stigle oštre reakcije.

Objavljeno:

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je "govor mržnje i uvrede" koje je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izneo na račun novinarke lista Danas Snežane Čongradin i poverenice za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković.

Potpredsednik POKS Vojislav Mihailović naveo je u saopštenju da je Vojislav Šešelj "bruka i sramota za srpski narod, a posebno za Ravnogorski pokret, sa kojim pokušava da se poistoveti".

- Za razliku od njega, četnici su bili gospoda, pošteni, časni, kulturni i vaspitani ljudi, a ne onakvi kakvim ih je Bulajić prikazivao u komunističkim propagandnim filmovima i Šešelj u svojim javnim nastupima. Osnovna karakteristika svakog četnika je da je za kralja i otadžbinu, a Šešelj to nikada nije bio i to i ne krije. Vulgarnost, seksizam, prostakluci, pa i pretnje smrću, kojima obiluju njegovi javni politički nastupi, ne bi smeo da štiti čak ni poslanički imunitet i pozivamo celokupnu javnost da istupima ovog lažnog četnika i političkog diletanta stane na put - navodi Mihailović.

POKS naglašava da, iako ne podržava stavove novinarke Danasa, poštuje osnovna ljudska prava i neće nikad dozvoliti da u javnom životu dominiraju šovinizam, nasilje i govor mržnje.

- Način na koji Šešelj upućuje kritike je kontraproduktivan, šalje poruke fašizma i predstavlja naš narod kao primitivan, a predstavnik tog naroda u Skupštini je, nažalost, i predsednik radikala - ocenjuje POKS.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.