NAJODVRATNIJA IZJAVA U KARIJERI VOJISLAVA ŠEŠELJA: Bukvalno ćete POVRATITI zbog poruke BRANKICI JANKOVIĆ!
Brankica Janković i Vojislav Šešelj, Foto: Beta / Miloš Miškov, Beta

STRAVIČNO

NAJODVRATNIJA IZJAVA U KARIJERI VOJISLAVA ŠEŠELJA: Bukvalno ćete POVRATITI zbog poruke BRANKICI JANKOVIĆ!

Napisao je vrlo ružne stvari o Poverenici

Objavljeno:

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je mizogine, seksističke i krajnje uvredljive komentare koje je predsednik Srpske radikalne stranke i poslanik Vojislav Šešelj uputio novinarki dnevnog lista "Danas" Snežani Čongradin.

Podsetimo, on ju je opisivao najpogrdnijim imenima i poručujući da bi takve, poput nje poslao na dvadeset godina robije.

- Danas u pola šest ujutru, kad čitam dnevnu štampu, u ruku mi dođe današnji broj Danasa i tamo članak Snežane Čongradin. Znate, čuli ste za Snežanu Čongradin, vrlo je ružna, ružnija čak i od Staše Zajović. Staša Zajović je starleta prema njoj. Ova liči na mungosa. Pravi mungos, očiju mi. Ta Snežana Čongradin, koja liči na mungosa, zamislite piše – novinarka sam u državi koja je pre 24 godine počinila genocid i koji ni dan danas, ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa. I, kako vreme odmiče, državni aparat koji naziva raznozločinačkim itd, to vas naziva ratnozločinačkim. Hajde za mene se zna, meni je zločin u krvi, ali što vas kad ste vi tako mirni i pitomi. Sad ste zato ratnozločinački režim - rekao je Šešelj, obraćajući se poslanicima vladajuće većine.

Janković je u saopštenju ocenila da je nedopustivo i zakonom zabranjeno da diskriminatorni stavovi, vređanje i omalovažavanje na osnovu izgleda, zdravstvenog stanja ili drugog ličnog svojstva budu "dominantni način iznošenja drugačijih političkih stavova u javnom prostoru, a posebno kada je reč o narodnim poslanicima ili drugim nosiocima javne funkcije".

Vrlo brzo, Šešelj je počeo sa uvredama na račun Brankice Janković.

Napisao je vrlo ružne stvari o Poverenici, a njegove reči možete pročitati ispod:

Zato nisu manjkale ni uvrede na njegov račun, a one su mu upućene od strane ljudi kojima se očito nije dopalo njegovo ponašanje.

Ovim povodom, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti nije želela da se oglašava.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.